

Kanapka z burratą, pomidorkami i pesto z tofu
Chrupiąca ciabatta orkiszowa z proteinowym pesto z tofu, kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, smażonym tofu, edamame i kremową burratą. Całość wykończona świeżym, aromatycznym winegretem na bazie Sosu Yuzu Ponzu Kikkoman.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1

30 ml oleju roślinnego – 90 g naturalnego tofu, pokrojonego w kostkę – 15 g świeżej bazylii, posiekanej – 20 g obranych migdałów – 30 ml Kikkoman Ponzu - mieszanka sosu sojowego, octu i soku z owoców yuzu – ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni i smaż tofu przez około 3 minuty. Zmiksuj dwie trzecie tofu z resztą oleju i pozostałymi składnikami na gładką pastę.
Krok 2

20 ml oleju roślinnego – 30 ml Kikkoman Ponzu - mieszanka sosu sojowego, octu i soku z owoców yuzu – 1 łyżeczka przecieru pomidorowego – 1 łyżeczka syropu klonowego – ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na sos winegret.
Krok 3

1 ciabatta orkiszowa – 20 g mieszanki sałat – 8 kolorowych pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół – 125 g burraty – 30 g ugotowanej edamame, bez łupin
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj obie połówki pesto z tofu. Na dolnej połowie ułóż liście sałaty, a następnie porwaną na kawałki burratę. Dodaj pomidorki koktajlowe, kostki tofu i edamame. Skrop winegretem yuzu, a następnie przykryj górną połówką. Przekrój w poprzek na pół i podawaj.
Wskazówka:
Jeśli kusi cię azjatycki twist, posyp ciabattę odrobiną rzeżuchy shiso.
ID przepisu: 1543
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

30 ml oleju roślinnego – 90 g naturalnego tofu, pokrojonego w kostkę – 15 g świeżej bazylii, posiekanej – 20 g obranych migdałów – 30 ml Kikkoman Ponzu - mieszanka sosu sojowego, octu i soku z owoców yuzu – ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni i smaż tofu przez około 3 minuty. Zmiksuj dwie trzecie tofu z resztą oleju i pozostałymi składnikami na gładką pastę.

20 ml oleju roślinnego – 30 ml Kikkoman Ponzu - mieszanka sosu sojowego, octu i soku z owoców yuzu – 1 łyżeczka przecieru pomidorowego – 1 łyżeczka syropu klonowego – ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na sos winegret.

1 ciabatta orkiszowa – 20 g mieszanki sałat – 8 kolorowych pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół – 125 g burraty – 30 g ugotowanej edamame, bez łupin
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj obie połówki pesto z tofu. Na dolnej połowie ułóż liście sałaty, a następnie porwaną na kawałki burratę. Dodaj pomidorki koktajlowe, kostki tofu i edamame. Skrop winegretem yuzu, a następnie przykryj górną połówką. Przekrój w poprzek na pół i podawaj.
Tak wygląda nasz newsletter
Jesteś już Kikkomaniakiem, czy dopiero zaczynasz odkrywać nasz świat? Ten newsletter zapewni ci regularną porcję najświeższych informacji na temat trendów kulinarnych oraz produktów Kikkoman. A także - naturalnie! - mnóstwo pysznych przepisów ze wskazówkami, jak krok po kroku przygotować danie.
Rzuć okiem!
FAQ
Jak często będę dostawać newsletter?
Newsletter z porcją pysznych przepisów i kulinarnych inspiracji wysyłamy raz na tydzień. Dodatkowy newsletter prezentujący produkty Kikkoman, konkursy z atrakcyjnymi nagrodami i ciekawe trendy kulinarne wysyłamy nie częściej niż raz w miesiącu.
Dlaczego nie dostaję newslettera mimo zarejestrowania się?
Aby aktywować wysyłkę newslettera, musisz potwierdzić rejestrację. Sprawdź skrzynkę i kliknij w link w mailu, który ci wysłaliśmy. Jeśli nie widzisz maila, zajrzyj do folderu ze spamem.
Jak mogę zrezygnować z otrzymywania newslettera?
Jeśli nie chcesz już otrzymywać naszego newslettera, możesz w każdej chwili zrezygnować z jego subskrypcji. Po prostu przewiń newsletter do samego dołu i kliknij w link umożliwiający anulowanie subskrypcji.
Do czego zostaną wykorzystane moje dane?
Twoje dane wykorzystujemy wyłącznie w celu wysyłki newslettera. Nie udostępniamy ich osobom trzecim. Przechowujemy wyłącznie niezbędne dane, czyli podany przez ciebie adres e-mail. Podanie imienia i nazwiska jest dobrowolne. Twoje dane są przechowywane przez Inxmail, renomowaną firmę zajmującą się e-mail marketingiem z siedzibą w Niemczech.

































































































![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/f/c/csm_1348-recipe-Basil-semolina-dumplings_Desktop_570d06ccf0.webp)











































































![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/6/csm_291-recipe-page-teriyaki-sweet-potato-black-bean-and-avocado-burrito-bowl__desktop_01_15432946e5.webp)






























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/0/2/csm_455-recipe-page-Prawns-in-chilli-sauce_9f3883551c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)






















































![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/e/d/csm_276_Fiery_vegetarian_Quorn_spaghetti_Desktop_Header_8916da0c71.webp)















![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/c/csm_13-recipe-page-salmon-spaghetti-al-cartoccio-new_desktop_9fcd80af75.webp)










































































































