

Wege burger z jackfruitem w sosie teriyaki
Składniki
Opcjonalnie:
Przygotowanie
Krok 1
Białą cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oliwy.
Krok 2
Chlebowca odsączyć, następnie poszarpać widelcem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać chlebowca i smażyć kilka minut. Następnie dodać marynatę teriyaki, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Smażyć kolejne kilka minut.
Krok 3
W międzyczasie pokroić czerwoną cebulę w plastry i podsmażyć na 1-2 łyżkach oliwy do zarumienienia. Dodać cukier i smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać wino. Smażyć do czasu całkowitego odparowania płynu.
Krok 4
Pomidora pokroić w plastry.
Krok 5
Każdą bułkę przekroić na pół i nadziać kolejno: chlebowcem, sałatą, pomidorem, cebulą czerwoną (oraz opcjonalnie ogórkami).
ID przepisu: 982
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej