GMO? Nie, Dziękujemy!

W dzisiejszych czasach zwracamy szczególną uwagę na to, co jemy. Produkty wolne od GMO to oczywistość zarówno dla naszych konsumentów, jak i dla nas. Przywiązujemy ogromną wagę do składników, których używamy do produkcji naturalnie warzonego sosu sojowego. Im bardziej naturalnie, tym lepiej!

Skrót „GMO” oznacza „organizmy modyfikowane genetycznie”. Kikkoman używa wyłącznie soi niemodyfikowanej genetycznie, czyli „wolnej od GMO”. To gwarancja jakości naszego sosu sojowego. Priorytetem Kikkomana jest najwyższa jakość oraz naturalność naszych surowców oraz procesu produkcji. To dzięki temu sosy sojowe Kikkoman wyróżniają się tak charakterystycznym smakiem. Do ich wytwarzania nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków.

Jakość czarno na białym

Wszystkie produkty spożywcze, składniki i dodatki wyprodukowane bezpośrednio z roślin modyfikowanych genetycznie podlegają w krajach Unii Europejskiej stosownemu oznakowaniu. W takim przypadku na etykiecie znajdziesz sformułowania takie, jak „genetycznie modyfikowany” lub „wyprodukowano z genetycznie modyfikowanych (…)”. Regulacje te nie dotyczą jednak produktów pochodzenia zwierzęcego, takich jak mięso, mleko czy jajka.

Odkryj więcej

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.