Marynata Teriyaki Kikkoman

Wegańskie

sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), wino (zawiera dwutlenek siarki), cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku .

DODAJ NUTKĘ JAPONII KAŻDEJ POTRAWIE.

Marynata Teriyaki Kikkoman to idealny wybór dla miłośników pełnych aromatu, marynowanych warzyw i mięs, zarówno z rusztu, jak i smażonych czy duszonych. Szczególną popularnością cieszy się w sezonie grillowym, ale równie często stosowana jest jako przyprawa do podkreślania smaku dań stir-fry lub jako dip. Za bazę do jej stworzenia posłużył nam Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, który nadaje Marynacie Teriyaki jej niepowtarzalny, bogaty smak.

Teriyaki to połączenie dwóch japońskich słów: teri (glazura) i yaki (grillowanie lub duszenie). Smak ten od pokoleń stanowi kwintesencję kuchni japońskiej, dodając jej potrawom wyjątkowego charakteru.

Gotowanie z Marynatą Teriyaki Kikkoman jest bardzo proste: mięso, warzywa i owoce morza najpierw namacza się w marynacie, a następnie smaży, grilluje, dusi lub piecze. Klasyczny sos teriyaki ma nieporównywalny z żadnym innym słodko-pikantny smak. Czy to w Japonii, czy w każdym innym kraju na świecie, dodaje jedzeniu niepowtarzalnego aromatu. 

Sosy Teriyaki Kikkoman to gotowe do użycia marynaty najwyższej jakości dostępne w różnych pysznych smakach. Do wyboru jest oryginalna Marynata Teriyaki, Sos Teriyaki z  czosnkiem i Sos Teriyaki z sezamem (a wszystkie wegańskie!) oraz Sos Teriyaki z miodem. Istnieje również wersja bezglutenowa. Przekonaj się, jak smakuje jakość i rozkoszuj się bogatym aromatem Marynaty Teriyaki Kikkoman.

Odkryj kolorową różnorodność Marynat Teriyaki Kikkoman. Kliknij tutaj.

 

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy. Brzmi dobrze?

Do newslettera