Zupa miso Shiro Kikkoman

Wegańskie
Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką

Biały proszek miso (ziarna soi, ryż, sól) (82%), odwodnione wodorosty, odwodniony gluten pszenny, skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, odwodniona dymka, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu). 

MISO NA BIAŁO!

Ta szczególna zupa miso ma zarówno słodki, jak i lekko słony smak oraz jasny odcień – stąd też jej nazwa, shiro, co po japońsku oznacza “biały”.

Bazę tej pysznej zupy stanowią uprzednio sfermentowane (nie dłużej niż przez dwa miesiące) soja i ryż. Zawiera również wiele innych składników, które czynią ją wyjątkowo pożywnym posiłkiem. Oprócz dymki mamy w niej też wodorosty wakame – bogate w jod, witaminy, minerały i przeciwutleniacze oraz yaki-fu - japońską suszoną pszenicę, będąca doskonałym źródłem węglowodanów.

Nasza autentyczna japońska Zupa miso Shiro Kikkoman jest szybką i łatwą w przygotowaniu przekąską, ale może również występować w duecie z innymi daniami, dodając im pysznego, kreatywnego akcentu.

Kolejna dobra wiadomość jest taka, że wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan.

*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.

 

 

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy. Brzmi dobrze?

Do newslettera