
Biały proszek miso (ziarna soi, ryż, sól) (82%), odwodnione wodorosty, odwodniony gluten pszenny, skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, odwodniona dymka, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).
MISO NA BIAŁO!
Ta szczególna zupa miso ma zarówno słodki, jak i lekko słony smak oraz jasny odcień – stąd też jej nazwa, shiro, co po japońsku oznacza “biały”.
Bazę tej pysznej zupy stanowią uprzednio sfermentowane (nie dłużej niż przez dwa miesiące) soja i ryż. Zawiera również wiele innych składników, które czynią ją wyjątkowo pożywnym posiłkiem. Oprócz dymki mamy w niej też wodorosty wakame – bogate w jod, witaminy, minerały i przeciwutleniacze oraz yaki-fu - japońską suszoną pszenicę, będąca doskonałym źródłem węglowodanów.
Nasza autentyczna japońska Zupa miso Shiro Kikkoman jest szybką i łatwą w przygotowaniu przekąską, ale może również występować w duecie z innymi daniami, dodając im pysznego, kreatywnego akcentu.
Kolejna dobra wiadomość jest taka, że wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan.
*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.