Kikkoman Ponzu - mieszanka sosu sojowego, octu i soku z owoców yuzu

Wegańskie
Nowy
Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką

Sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól)(38%), woda, ocet spirytusowy (13%), cukier, sok z owoców yuzu (3,3%), sól, ekstrakt drożdżowy, naturalny aromat.

Sos Yuzu: delikatny japoński sposób na doprawianie

Nasz Sos Yuzu Ponzu Kikkoman powstaje z rozgniatanych w całości japońskich owoców yuzu. Ten bogaty w składniki odżywcze cytrus uprawiany jest w Azji od tysięcy lat. Tradycyjnie wzbogaca wachlarz smaków kuchni japońskiej, zwłaszcza pod postacią sosu yuzu - świeżego i owocowego, a jednocześnie aromatycznego i wytrawnego dzięki wysokiej zawartości umami.

Podobnie jak nasz Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman, Sos Yuzu Ponzu Kikkoman idealnie nadaje się do doprawiania szerokiej gamy potraw. Dzięki swojemu subtelnemu smakowi Sos Yuzu Ponzu Kikkoman doskonale komponuje się z gorącymi kociołkami, sałatkami, daniami gotowanymi lub przyrządzanymi na parze oraz grillowanymi rybami. Wyśmienicie sprawdza się również jako dip.

W porównaniu z Cytrusowym sosem Ponzu Kikkoman nasz Sos Yuzu Ponzu Kikkoman jest mniej słodki, ale jego orzeźwiająca cierpkość zapewnia mu równie intensywny smak - taki, jak w prawdziwej japońskiej kuchni!

Tym, którzy lubią jednak poczuć nutkę słodyczy, polecamy Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman zamiast Sosu Yuzu Ponzu Kikkoman. Niezależnie, który z nich wybierzesz - oba są w stu procentach wegańskie!

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy. Brzmi dobrze?

Do newslettera