Teriyaki Marynata bezglutenowa Kikkoman

Wegańskie
Bezglutenowe
Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką
Dostępne rozmiary

MARYNUJ Z ŁATWOŚCIĄ.

Mimo że nie zawiera glutenu, nasza marynata teriyaki zachowuje charakterystyczny, przepyszny smak sosu teriyaki. Niezależnie, czy użyjesz jej jako aromatycznej marynaty do dań z grilla, czy jako sekretnego składnika do potraw stir-fry, Bezglutenowa marynata Teriyaki Kikkoman sprawi, że wszystko nabierze smaku.

Teriyaki (od teri – “glazury” i yaki – “grillowania” lub “duszenia”) to japońskie określenie z zakresu kulinariów, którego początki sięgają okresu Edo (około 1608-1868). Technika ta polega na marynowaniu mięsa i ryb w specjalnym sosie teriyaki, a następnie grillowaniu ich lub smażeniu, dzięki czemu zyskują delikatny, słodko-pikantny smak i piękny połysk. I chociaż wszystko zaczęło się od Japonii, ta metoda ma już fanów na całym świecie.

Bezglutenowa marynata Teriyaki Kikkoman jest idealna do wszystkich klasycznych dań z grilla. Podkreśla też smak sałatek i dań z ryżem. To także świetna baza do pysznych dipów. Doskonale sprawdza się w kuchni wegańskiej.

Czy znasz już nasz Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman? Kliknij tutaj, aby przejść do strony produktu.

 

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.