bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), wino (zawiera dwutleneksiarki), cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku.
MARYNUJ Z ŁATWOŚCIĄ.
Mimo że nie zawiera glutenu, nasza marynata teriyaki zachowuje charakterystyczny, przepyszny smak sosu teriyaki. Niezależnie, czy użyjesz jej jako aromatycznej marynaty do dań z grilla, czy jako sekretnego składnika do potraw stir-fry, Bezglutenowa marynata Teriyaki Kikkoman sprawi, że wszystko nabierze smaku.
Teriyaki (od teri – “glazury” i yaki – “grillowania” lub “duszenia”) to japońskie określenie z zakresu kulinariów, którego początki sięgają okresu Edo (około 1608-1868). Technika ta polega na marynowaniu mięsa i ryb w specjalnym sosie teriyaki, a następnie grillowaniu ich lub smażeniu, dzięki czemu zyskują delikatny, słodko-pikantny smak i piękny połysk. I chociaż wszystko zaczęło się od Japonii, ta metoda ma już fanów na całym świecie.
Bezglutenowa marynata Teriyaki Kikkoman jest idealna do wszystkich klasycznych dań z grilla. Podkreśla też smak sałatek i dań z ryżem. To także świetna baza do pysznych dipów. Doskonale sprawdza się w kuchni wegańskiej.
Czy znasz już nasz Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman? Kliknij tutaj, aby przejść do strony produktu.