
Japoński grill bez szaszłyków z kurczaka yakitori? Trudno to sobie wyobrazić! Ta pyszna przekąska na dobre podbiła serca fanów przysmaków z grilla.
Jej popularność to w dużej mierze zasługa marynaty Yakitori Kikkoman, czyli doskonałego połączenia naturalnie warzonego sosu sojowego, wybranych przypraw i melasy (ciemnego syropu z brązowego cukru). To właśnie marynata Yakitori nadaje drobiowi słodki i pikantny smak z mnóstwem umami! Marynatę można również stosować jako glazurę do ryb i grillowanych warzyw.
Masz ochotę na popołudnie z grillem, ale brakuje ci czasu, żeby przygotować własną marynatę? Marynata Yakitori to doskonałej jakości gotowa marynata, dzięki której przygotujesz proste i autentyczne dania w stylu yakitori. Po prostu posmaruj potrawy na grilla grubą warstwą marynaty, kiedy będą już prawie gotowe, i na krótko wrzuć z powrotem na ruszt. Marynaty Yakitori możesz również używać jako dipu.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.