Sos sezamowy Kikkoman
woda, cukier, olej słonecznikowy, nasiona sezamu (10%), sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), ocet spirytusowy, żółtko jaja, sól, alkohol etylowy, kwas (kwas mlekowy), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), przyprawy.
CUDOWNIE KREMOWY I ORZECHOWY.
Marzy ci się coś kremowego i coś orzechowego? Oto jest: Sos sezamowy Kikkoman! Jego delikatny aromat wspaniale komponuje się z naprawdę mnóstwem potraw, dodając każdej z nich szczególnego akcentu smakowego.
Sos sezamowy to podstawowy składnik w kuchni azjatyckiej, ale popularnością cieszy się na całym świecie. Ten kremowy sos, doprawiony odrobiną octu i Sosu sojowego Kikkoman, podkreśla smak każdego dania i nadaje mu subtelny aromat.
Sos sezamowy Kikkoman sprawdza się jako dodatek do potraw serwowanych i na ciepło, i na zimno. Możesz skropić nim makaron, wmieszać go do dressingu lub sosu do kanapek, stworzyć z nim doskonałego poke bowla, a także zamarynować w nim rybę na grilla.
Sezam nie tylko dobrze smakuje – jest także dobry dla ciebie. Zawarty w nim wapń, magnez i nienasycone kwasy tłuszczowe sprawiają, że sezam jest cennym dodatkiem do zdrowej i zbilansowanej diety.