Nadaj swoim daniom wyrazisty smak z pomocą Pikantny sos z papryką chili do Kimchi! Kimchi to tradycyjna koreańska przyprawa lub sfermentowana potrawa składająca się z kiszonych warzyw. Koreańczycy zazwyczaj jedzą kimchi do każdego posiłku. Obecnie kimchi zyskało międzynarodową sławę i reputację superfood. Połączenie czosnku, imbiru, papryczki chili, soli i sosu rybnego doda smaku kimchi warzywom lub innemu daniu, które przygotujesz! Nasz Pikantny sos z papryką chili do Kimchi doskonale pasuje do każdej potrawy – ryżu, placków, naleśników, jako dodatek do gulaszu, jajek czy makaronu. Aby uzyskać klasyczny smak kimchi, dodaj 150 gramów Pikantny sos z papryką chili do Kimchi na 1 kg warzyw. Możesz też doprawić nim sos sałatkowy, sosy lub dipy, dodając go do majonezu lub kwaśnej śmietany. Uniwersalna przyprawa w najlepszej odsłonie!
-
woda, pasta czosnkowa, syrop glukozowy, sól, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok pomarańczowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5´-rybonukleotydy disodowe), czerwona papryka chili (czerwona papryka chili w proszku, granulowana czerwona papryka chili)(2%), sos rybny (sardele (ryba)), skrobia modyfikowana, alkohol etylowy, barwniki (karmel, ekstrakt z papryki), hydrolizowane białko sojowe, ocet spirytusowy, wędzony i suszony tuńczyk pasiasty w proszku (ryba), bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ekstrakt drożdżowy, imbir w proszku, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
-
na 100 g
Wartość energetyczna 393 kJ / 93 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 12 g w tym cukry 12 g Białko 4,3 g Sól 12,8 g