Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman
woda, pasta czosnkowa (czosnek, sól, olej słonecznikowy), syrop glukozowy, sól,
zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok pomarańczowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), czerwona papryka chili (czerwona papryka chili w proszku, granulowana czerwona papryka chili)(2%), sos rybny (sardele (ryba), sól, cukier), skrobia modyfikowana, alkohol etylowy, barwniki (karmel, ekstrakt z papryki), hydrolizowane białko sojowe, ocet spirytusowy, wędzony i suszony tuńczyk pasiasty w proszku (ryba), bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ekstrakt drożdżowy, imbir w proszku, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
TO TEN OSTRY.
Kimchi to klasyczne danie warzywne z Korei. Kiszone warzywa mają naprawdę wyjątkowy smak - słony, pikantny oraz intensywny. Kimchi wybornie sprawdza się jako dodatek do wielu potraw.
Bogaty aromat Sosu sojowego z chili do kimchi Kikkoman zamienia zwykły ryż w prawdziwy przysmak, dodaje dressingom pikantnego twista i wyostrza smak gulaszu. Sos ten to także wyśmienity dodatek do smażonych potraw i makaronów. Jeśli masz go pod ręką, z łatwością zamienisz klasyczny majonez w pikantny delikates.
Sos sojowy z chili do kimchi Kikkoman oferuje kulinarną rozkosz nie tylko koneserom kuchni azjatyckiej, lecz wszystkim, którzy kochają ostre smaki.
Szybki sposób na domowe kimchi: drobno posiekaj 1 kg warzyw, np. kapusty pekińskiej. Wymieszaj ze 150 g Sosu sojowego z chili do kimchi Kikkoman i pozostaw do zamarynowania. Gotowe!