
Z przyprawą Kikkoman Mirin-Fu Twoje potrawy zyskają wyjątkowo apetyczny wygląd i doskonały smak.
Mirin-Fu (co po japońsku oznacza „w stylu mirin”) to słodka japońska przyprawa i glazura. W porównaniu z tradycyjną japońską przyprawą mirin, która zawiera około 14% alkoholu, Mirin-Fu firmy Kikkoman charakteryzuje się mniejszą zawartością alkoholu (0,3%) oraz nadaje potrawom bogaty, łagodny smak i delikatną słodycz.
Gotowa do użycia przyprawa Mirin-Fu jest wytwarzana z zastosowaniem autorskiej techniki fermentacji ryżu firmy Kikkoman i doskonale komponuje się z innymi przyprawami produkowanymi w oparciu o proces fermentacji, takimi jak sos sojowy, miso czy ocet. Jest to także podstawowy składnik idealnego domowego sosu teriyaki.
Sos Mirin-Fu firmy Kikkoman można dodawać do marynat oraz jako glazurę do ulubionych potraw, do ulubionych dań przygotowywanych w woku czy jako dodatek do niepowtarzalnie pysznych dipów.