Słodka przyprawa w stylu mirin Kikkoman (na bazie fermentowanego ryżu)

Syrop glukozowo-fruktozowy, woda, ocet spirytusowy, przyprawa ze sfermentowanego ryżu (woda, ryż, alkohol etylowy, sól).
SŁODKA TAJEMNICA.
Ten sos w stylu mirin w Japonii znany jest jako mirin-fu. Ta wszechstronna przyprawa nadaje potrawom pyszny smak i apetyczny połysk, ciesząc zarówno podniebienie, jak i wzrok.
Słodka przyprawa mirin Kikkoman powstała w oryginalnym procesie naturalnego warzenia, z jakiego słynie Kikkoman. To dlatego tworzy tak harmonijne połączenie z innymi sfermentowanymi składnikami: sosem sojowym, miso i octem.
Niezależnie od tego, czy przygotowujesz domowy sos teriyaki, marynujesz, glazurujesz, doprawiasz dania z woka czy mieszasz fantastyczny dip, Słodka przyprawa mirin Kikkoman zawsze ci się przyda!
Tradycyjny japoński sos mirin zawiera około 14% alkoholu, podczas gdy Słodka przyprawa mirin Kikkoman zawiera go tylko 0,3%. To sprawia, że jej smak jest łagodny i subtelnie słodki.