

Jedną z najpopularniejszych przypraw w Japonii jest Ponzu - sos sojowy z cytrusową nutą.
Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman powstaje na bazie naszego sławnego naturalnie warzonego sosu sojowego z dodatkiem soku z cytryny. Wyróżnia się doskonale zbilansowaną kompozycją aromatów: słonego, słodkiego, pikantnego i kwaśnego.
Dzięki swojemu pikantnemu aromatowi, cytrusowy sos sojowy Ponzu idealnie sprawdza się jako przyprawa do wszystkich rodzajów potraw, którym nadaje świeżości i ożywczego charakteru.
Pragniesz doświadczyć eksplozji smaku? Wystarczy, że skropisz upieczone mięso cytrusowym sosem sojowym Ponzu. Jego wspaniały aromat świetnie podkreśli też smak smażonego kurczaka lub filetów rybnych. Możesz śmiało zastosować sos również jako dip do twoich ulubionych przekąsek. Liczba jego zastosowań jest praktycznie nieograniczona!
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
-
woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól) (31%) cukier, ocet spirytusowy (14%), zagęszczony sok cytrynowy (3,1%), sól, naturalny aromat cytrynowy, ekstrakt drożdżowy
-
na 100 ml
Wartość energetyczna 520 kJ / 122 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 23 g w tym cukry 23 g Białko 3,3 g Sól 6,6 g