Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman

Wegańskie
Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman 10 g x 3
Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką

Biały i czerwony proszek miso (ziarna soi, ryż, sól) (80%), odwodnione tofu (ziarna soi, substancja żelująca (chlorek magnezu)) (5%), odwodnione wodorosty, odwodniony szpinak (szpinak (3,6%), substancja zwilżająca (sorbitol)), skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).

ZDROWA I WSZECHSTRONNA!

Zupa miso to w Japonii popularne danie kuchni narodowej. Prawie zawsze serwuje się ją z pałeczkami, które służą do wyławiania kąsków z zupy. Zamiast używać łyżki, Japończycy wypijają resztę zupy bezpośrednio z miski.

Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman jest łatwa w przygotowaniu i może posłużyć za pyszną bazę dla wielu innych smacznych dań, takich jak miso ramen czy zupa z makaronem udon. Znakomicie sprawdza się również jako przyprawa, na przykład do smażonego ryżu, smażonego makaronu albo sosu do makaronu miso.

Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!

*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.

Szpinak jest wyjątkowo pożywny dzięki zawartości żelaza, wapnia, niezbędnych witamin i minerałów. 

 

 

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy. Brzmi dobrze?

Do newslettera