
Biały i czerwony proszek miso (ziarna soi, ryż, sól) (80%), odwodnione tofu (ziarna soi, substancja żelująca (chlorek magnezu)) (5%), odwodnione wodorosty, odwodniony szpinak (szpinak (3,6%), substancja zwilżająca (sorbitol)), skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).
ZDROWA I WSZECHSTRONNA!
Zupa miso to w Japonii popularne danie kuchni narodowej. Prawie zawsze serwuje się ją z pałeczkami, które służą do wyławiania kąsków z zupy. Zamiast używać łyżki, Japończycy wypijają resztę zupy bezpośrednio z miski.
Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman jest łatwa w przygotowaniu i może posłużyć za pyszną bazę dla wielu innych smacznych dań, takich jak miso ramen czy zupa z makaronem udon. Znakomicie sprawdza się również jako przyprawa, na przykład do smażonego ryżu, smażonego makaronu albo sosu do makaronu miso.
Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!
*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.
Szpinak jest wyjątkowo pożywny dzięki zawartości żelaza, wapnia, niezbędnych witamin i minerałów.