Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką
Dostępne rozmiary
ZDROWA I WSZECHSTRONNA!
Zupa miso to w Japonii popularne danie kuchni narodowej. Prawie zawsze serwuje się ją z pałeczkami, które służą do wyławiania kąsków z zupy. Zamiast używać łyżki, Japończycy wypijają resztę zupy bezpośrednio z miski.
Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman jest łatwa w przygotowaniu i może posłużyć za pyszną bazę dla wielu innych smacznych dań, takich jak miso ramen czy zupa z makaronem udon. Znakomicie sprawdza się również jako przyprawa, na przykład do smażonego ryżu, smażonego makaronu albo sosu do makaronu miso.
Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!
*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.
Szpinak jest wyjątkowo pożywny dzięki zawartości żelaza, wapnia, niezbędnych witamin i minerałów.