EKSPLOZJA ORZECHOWEGO AROMATU
Ten aromatyczny olej o bursztynowej barwie wytwarzany jest w 100% z czystych, prażonych nasion sezamu.
Dzięki swojemu orzechowemu aromatowi olej ten nie tylko wzbogaca smak marynat i dipów, lecz także znakomicie nadaje się do postawienia na stole i doprawiania potraw stir-fry i zup.
Wymieszaj Olej sezamowy Kikkoman z jednym z naszych sosów sojowych i stwórz swój własny sos sałatkowy. Połączenie oleju i sosu sojowego to również świetny sposób na wzbogacenie sosów do mięs czy warzyw.
Pamiętaj: Olej sezamowy Kikkoman jest przeznaczony wyłącznie do przyprawiania potraw; nie nadaje się natomiast do smażenia na patelni ani w głębokim tłuszczu.
Jedno jest pewne: Olej sezamowy Kikkoman nie zawiera żadnych konserwantów i powstaje zgodnie z najwyższymi standardami jakości.