

Nasz sos do ryżu nadaje wyjątkowy słodko-pikantny aromat wszystkim potrawom, od mięsa i warzyw, po zupy i sałatki. A to jeszcze nie wszystko! Idealny do karmelizowania warzyw i orzechów, równie dobrze sprawdza się jako dressing do sałatek czy przyprawa do niedzielnych pieczeni. Wystarczy kilka łyżek użytych w charakterze marynaty, żeby osiągnąć pyszny i chrupiący efekt. Sos do ryżu Kikkoman dodaje smaku nawet deserom - na przykład musowi czekoladowemu.
Jego produkcja przebiega dokładnie tak samo, jak naszego oryginalnego naturalnie warzonego sosu sojowego i opiera się na bazie tych samych czterech składników: soi, pszenicy, wody i soli. Swój charakterystyczny słodko-pikantny smak zawdzięcza pozostałym, pieczołowicie dobranym dodatkom. Poza podkreślaniem smaku, Sos do ryżu tworzy również apetyczną glazurę.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.