Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym

Składniki

4 porcj(e/i)
300 g
Polędwica wołowa (lub rumsztyk)
1 łyżka
olej roślinny
2 
Czosnek ząbki
3 ½ kawałki
Szczypiorek
Wartości odżywcze (na porcję) 542 kJ  /  129 kcal
5,3 g Tłuszcz
1 g Białko
3,5 g Węglowodany

Przygotowanie

Pokrój wołowinę w kawałki o boku 4-5 cm. Rozgrzej olej na patelni i lekko podsmaż mięso z obu stron, aż będzie średnio wysmażone, następnie owiń w folię aluminiową i odłóż. 

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i smaż na gorącym oleju, aż będzie chrupiący. Drobno posiekaj szczypiorek.  

Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i rozłóż je na talerzu, skrop Sos do ryżu - słodki Kikkoman, udekoruj chipsami z czosnku i szczypiorkiem.

Alergeny: soja, pszenica, dwutlenek siarki

Wskazówka

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

ID przepisu: 62

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Pokrój wołowinę w kawałki o boku 4-5 cm. Rozgrzej olej na patelni i lekko podsmaż mięso z obu stron, aż będzie średnio wysmażone, następnie owiń w folię aluminiową i odłóż. 

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i smaż na gorącym oleju, aż będzie chrupiący. Drobno posiekaj szczypiorek.  

Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i rozłóż je na talerzu, skrop Sos do ryżu - słodki Kikkoman, udekoruj chipsami z czosnku i szczypiorkiem.

Alergeny: soja, pszenica, dwutlenek siarki

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.