

Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym
Przygotowanie
Pokrój wołowinę w kawałki o boku 4-5 cm. Rozgrzej olej na patelni i lekko podsmaż mięso z obu stron, aż będzie średnio wysmażone, następnie owiń w folię aluminiową i odłóż.
Pokrój czosnek w cienkie plasterki i smaż na gorącym oleju, aż będzie chrupiący. Drobno posiekaj szczypiorek.
Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i rozłóż je na talerzu, skrop Sos do ryżu - słodki Kikkoman, udekoruj chipsami z czosnku i szczypiorkiem.
Alergeny: soja, pszenica, dwutlenek siarki
Wskazówka
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 62
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej