Grillowany Camembert z salsą z winogron
Grillowany, rozpuszczony ser Camembert podany ze świeżą i słodko-kwaśną salsą z winogron.
Składniki
Ser:
Sos:
Przygotowanie
Krok 1
1 duży ser Camembert – 1 ząbek czosnku
Kup Camembert w drewnianym opakowaniu, otwórz pokrywę i zrób kilka otworów końcówką noża. Pokrój czosnek na cienkie plasterki i umieść je w otworach, które zrobiłeś.
Grilluj ser w opakowaniu (bez pokrywki) w 180°C przez 10-15 minut lub do momentu, gdy ser jest rozpuszczony.
Krok 2
150 g czerwonych winogron – 2 łyżki Sos do ryżu - słodki Kikkoman – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka soku z limonki – 1 łyżka octu winnego – 1 łyżka płatków migdałowych – 1 szalotka – 1 łyżeczka świeżych listków tymianku – 1 łyżeczka pokrojonych świeżych liści mięty – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Pokrój winogrona na połówki i umieść je w misce. Dodaj Kikkoman Sucree, oliwę z oliwek, sok z limonki, ocet, płatki migdałowe, pokrojoną szalotkę, tymianek, miętę i sos sojowy Kikkoman. Wymieszaj i odstaw na bok. Gdy Camembert będzie gotowy, umieść sos na wierzchu grillowanego sera.
Wskazówka:
Jeśli nie możesz znaleźć Camemberta w drewnianym opakowaniu, zrób opakowanie z folii aluminiowej. Pamiętaj, aby zrobić tylko dno opakowania, aby góra sera mogła się dobrze zgrillować.
To danie możesz podawać ze świeżą bagietką.
ID przepisu: 1240
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej