Grillowany Camembert z salsą z winogron

Czas ogółem 30 min
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania

Grillowany, rozpuszczony ser Camembert podany ze świeżą i słodko-kwaśną salsą z winogron.

Składniki

2 porcj(e/i)

Ser:

1 
duży ser Camembert
1 
ząbek czosnku

Sos:

150 g
czerwonych winogron
2 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżeczka
soku z limonki
1 łyżka
octu z białego wina
1 łyżka
płatków migdałowych
1 
szalotka
1 łyżeczka
świeżych listków tymianku
1 łyżeczka
pokrojonych świeżych liści mięty
Wartości odżywcze (na porcję) 3920 kJ  /  937 kcal
55 g Tłuszcz
72 g Białko
16 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1  duży ser Camembert – 1  ząbek czosnku

Kup Camembert w drewnianym opakowaniu, otwórz pokrywę i zrób kilka otworów końcówką noża. Pokrój czosnek na cienkie plasterki i umieść je w otworach, które zrobiłeś. 

Grilluj ser w opakowaniu (bez pokrywki) w 180°C przez 10-15 minut lub do momentu, gdy ser jest rozpuszczony.

Krok 2

150 g czerwonych winogron – 2 łyżki Sos do ryżu - słodki Kikkoman2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka soku z limonki – 1 łyżka octu winnego – 1 łyżka płatków migdałowych – 1  szalotka – 1 łyżeczka świeżych listków tymianku – 1 łyżeczka pokrojonych świeżych liści mięty – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Pokrój winogrona na połówki i umieść je w misce. Dodaj Kikkoman Sucree, oliwę z oliwek, sok z limonki, ocet, płatki migdałowe, pokrojoną szalotkę, tymianek, miętę i sos sojowy Kikkoman. Wymieszaj i odstaw na bok. Gdy Camembert będzie gotowy, umieść sos na wierzchu grillowanego sera.

Wskazówka:

Jeśli nie możesz znaleźć Camemberta w drewnianym opakowaniu, zrób opakowanie z folii aluminiowej. Pamiętaj, aby zrobić tylko dno opakowania, aby góra sera mogła się dobrze zgrillować.

To danie możesz podawać ze świeżą bagietką.

ID przepisu: 1240

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1  duży ser Camembert – 1  ząbek czosnku

Kup Camembert w drewnianym opakowaniu, otwórz pokrywę i zrób kilka otworów końcówką noża. Pokrój czosnek na cienkie plasterki i umieść je w otworach, które zrobiłeś. 

Grilluj ser w opakowaniu (bez pokrywki) w 180°C przez 10-15 minut lub do momentu, gdy ser jest rozpuszczony.

150 g czerwonych winogron – 2 łyżki Sos do ryżu - słodki Kikkoman2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka soku z limonki – 1 łyżka octu winnego – 1 łyżka płatków migdałowych – 1  szalotka – 1 łyżeczka świeżych listków tymianku – 1 łyżeczka pokrojonych świeżych liści mięty – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Pokrój winogrona na połówki i umieść je w misce. Dodaj Kikkoman Sucree, oliwę z oliwek, sok z limonki, ocet, płatki migdałowe, pokrojoną szalotkę, tymianek, miętę i sos sojowy Kikkoman. Wymieszaj i odstaw na bok. Gdy Camembert będzie gotowy, umieść sos na wierzchu grillowanego sera.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.