Zupa miso Aka Kikkoman

Wegańskie
Zupa miso Aka Kikkoman 10 g x 3
Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką

Czerwony proszek miso (ziarna soi, ryż, sól)(81%), odwodnione wodorosty, skrobia wybielana, odwodniony gluten pszenny, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, odwodniona dymka, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).  

MISO NA CZERWONO!

Aka oznacza po japońsku “czerwony” i dokładnie taka jest ta zupa: czerwona jak wschodzące słońce na japońskiej fladze. Swój kolor zawdzięcza temu, że ta konkretnie pasta miso jest poddawana fermentacji przez około trzy lata. W porównaniu do białej zupy miso, czerwona odznacza się większą zawartością soi, a także ma nieco bardziej słony i intensywny smak.

Aby udoskonalić smak naszej zupy, dodaliśmy do niej takie składniki, jak wodorosty wakame, dymkę i yaki-fu. To sprawia, że jest ona jeszcze bardziej pożywna: wodorosty wakame są doskonałym źródłem jodu, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, a yaki-fu – japońska suszona pszenica – jest bogata w węglowodany.

Delektuj się pysznym smakiem prosto z Japonii w szybki i prosty sposób dzięki Zupie miso Aka Kikkoman!

I jeszcze jedno: wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!

*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.

 

 

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy. Brzmi dobrze?

Do newslettera