MISO NA CZERWONO!
Aka oznacza po japońsku “czerwony” i dokładnie taka jest ta zupa: czerwona jak wschodzące słońce na japońskiej fladze. Swój kolor zawdzięcza temu, że ta konkretnie pasta miso jest poddawana fermentacji przez około trzy lata. W porównaniu do białej zupy miso, czerwona odznacza się większą zawartością soi, a także ma nieco bardziej słony i intensywny smak.
Aby udoskonalić smak naszej zupy, dodaliśmy do niej takie składniki, jak wodorosty wakame, dymkę i yaki-fu. To sprawia, że jest ona jeszcze bardziej pożywna: wodorosty wakame są doskonałym źródłem jodu, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, a yaki-fu – japońska suszona pszenica – jest bogata w węglowodany.
Delektuj się pysznym smakiem prosto z Japonii w szybki i prosty sposób dzięki Zupie miso Aka Kikkoman!
I jeszcze jedno: wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!
*Wartości odżywcze podano dla zupy gotowanej na wrzątku.