
mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, sól.
NIE DO ZASTĄPIENIA!
Bułka tarta panko wytwarzana jest ze specjalnego białego pieczywa. Jej nazwa pochodzi od japońskiego słowa pan,oznaczającego chleb, i ko,oznaczającego mąkę.
Ta chrupiąca panierka z bułki tartej to must-have w każdej kuchni. Może być stosowana do gotowania, pieczenia i smażenia. Sprawia, że każde danie zyskuje cudowną chrupkość. Dzięki drobno zmielonym, wysuszonym płatkom, panko jest lżejsza i bardziej puszysta niż zwykła bułka tarta. A ponieważ pochłania mniej oleju i tłuszczu, jej końcowa tekstura jest zauważalnie bardziej chrupiąca.
Odkryj nasz słodki sekret: Panko Kikkoman, chrupiącą bułkę tartą w japońskim stylu. Ponieważ nie zawiera przypraw, idealnie nadaje się również do przygotowywania deserów. Dzięki Panko Kikkoman spody do tart stają się bardziej chrupiące, a smażone w głębokim tłuszczu desery zyskują cudownie chrupką powłokę.
Aby uzyskać wyjątkowo kremową konsystencję zup i sosów, dodaj do nich jedną-dwie łyżki stołowe Panko Kikkoman!











































