



Mamy dobre wieści dla fanów sosu sojowego, którzy cierpią na nietolerancję glutenu: Naturalnie warzony sos sojowy Tamari Kikkoman jest dostępny również w wersji bezglutenowej! Bezglutenowy sos sojowy Tamari może służyć jako zamiennik dla dowolnego innego naszego sosu, bo jest tak samo wszechstronny i pyszny, co oryginał. Jego smak pokochają wszyscy - również ci, którzy mogą jeść gluten - dlatego do gotowania nie musisz używać dwóch różnych sosów.
Podobnie jak nasze klasyczne sosy, wersja bezglutenowa zostaje poddana fermentacji w całkowicie naturalnym procesie. Dzięki temu Bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman jest nie tylko pozbawiony glutenu, ale jest także halal.
Oznacza to, że muzułmanie mogą używać naszego sosu do gotowania, nadawania smaku i przyprawiania. Sprawdź etykietę na butelce pod kątem certyfikatów potwierdzających brak glutenu oraz bycie halal.
Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.