Sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól) (76%), woda, cukier, ekstrakt drożdżowy, sól.
SUBTELNY DODATEK DO RYB I OWOCÓW MORZA.
Sushi i sashimi cieszą się popularnością nie tylko w restauracjach – równie chętnie delektujemy się nimi w domu. Sos sojowy do sushi i sashimi Kikkoman to idealna przyprawa, którą warto mieć zawsze pod ręką - szczególnie, jeśli cenisz autentyczność.
Ten wyjątkowy sos jest nieco łagodniejszy w smaku niż klasyczny Sos sojowy Kikkoman, ale warzymy go z takim samym przywiązaniem do tradycyjnych przepisów. To właśnie jego łagodność sprawia, że sos doskonale komponuje się z orzeźwiającą pikantnością wasabi, a jednocześnie pozwala w pełni wybrzmieć smakowi ryb i owoców morza.
Dobra wiadomość: Sos sojowy do sushi i sashimi Kikkoman jest wegański, co czyni go znakomitym wyborem dla tych, którzy od ryby w swojej rolce maki wolą ogórek i awokado.
Chcesz dowiedzieć się więcej o naturalnym procesie warzenia naszych sosów sojowych? Kliknij tutaj!