


Ekologia jest w modzie! Rynek produktów ekologicznych rozkwita z kilku powodów. Jednym z nich jest fakt, że coraz więcej z nas decyduje się na zmianę stylu życia i wybiera żywność produkowaną na bazie ekologicznych składników. Na szczęście naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest dostępny również w wersji ekologicznej!
Tak samo jak klasyczna wersja sosu, zawiera on wyłącznie cztery składniki: soję, pszenicę, wodę i sól. Starannie dobieramy wszystkie składniki, które są wykorzystywane do produkcji naszego ekologicznego sosu sojowego. To dlatego ekologiczny sos jest tak samo pełen smaku i aromatu, co jego tradycyjny wariant.
Ekologiczny sos sojowy Kikkoman jest produkowany na osobnej linii produkcyjnej i warzony przez sześć miesięcy w naturalnym procesie, który spełnia surowe standardy jakości. Nasz Ekologiczny sos sojowy można rozpoznać po etykiecie, europejskim logo żywności ekologicznej oraz numerze certyfikatu.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.