

Sałatka rigatoni z kurczakiem i dressingiem musztardowo-sojowym
Składniki
Na dressing:
Na sałatkę:
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj dressing. Zagotuj sok pomarańczowy, aż odparuje połowa. Zmieszaj z musztardą, sosem sojowym i oliwą. Dopraw pieprzem i cukrem.
Krok 2
Przygotuj sałatkę. Ugotuj rigatoni zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia. Umyj filet, przekrój na pół, osusz. Dopraw solą i pieprzem, gotuj na parze przez 5-6 minut. Zostaw do ostygnięcia i porwij na kawałki.
Krok 3
Pokrój brokuła na małe różyczki, umyj. Sparz i zanurz w zimnej wodzie. Obierz i podziel pomarańczę. Umyj pomidorki i pokrój je na pół. Umyj i osusz szpinak.
Krok 4
Wymieszaj rigatoni, brokuła, kawałki pomarańczy, pomidory, szpinak i oliwki z ok. ¾ dressingu. Rozłóż na talerzach. Kurczaka ułóż na wierzchu. Skrop resztą dressingu i podawaj.
ID przepisu: 273
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej