

Ratatouille
Czas ogółem
30 min
30 min
Czas przygotowania
Składniki
4 porcj(e/i)
1
cebula pokrojona w kostkę
1
dynia pokrojona w kostkę
1
bakłażan pokrojony w kostkę
2
duże pomidory pokrojone w kostkę
1
rozgnieciony ząbek czosnku
4 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżka
octu ryżowego lub białego wina
1 łyżeczka
cukru
200 ml
soku pomidorowego
sól
oregano
chili w proszku
Wartości odżywcze (na porcję)
736 kJ
/
175 kcal
10,6 g
Tłuszcz
4,2 g
Białko
18,6 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na średnim ogniu na oliwie razem z czosnkiem w głębokiej patelni. Dodać naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, ocet, cukier oraz sok pomidorowy i zagotować. Przez kilka minut gotować na wolnym ogniu, aż warzywa się zmiękną. Doprawić solą, oregano i chili.
Krok 2
Podawać z ryżem, makaronem, kaszą lub pieczywem.
ID przepisu: 294
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej