Ratatouille

Czas ogółem 30 min
30 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
cebula pokrojona w kostkę
1 
dynia pokrojona w kostkę
1 
bakłażan pokrojony w kostkę
2 
duże pomidory pokrojone w kostkę
1 
rozgnieciony ząbek czosnku
4 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżka
octu ryżowego lub białego wina
1 łyżeczka
cukru
200 ml
soku pomidorowego
sól
oregano
chili w proszku
Wartości odżywcze (na porcję) 736 kJ  /  175 kcal
10,6 g Tłuszcz
4,2 g Białko
18,6 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na średnim ogniu na oliwie razem z czosnkiem w głębokiej patelni. Dodać naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, ocet, cukier oraz sok pomidorowy i zagotować. Przez kilka minut gotować na wolnym ogniu, aż warzywa się zmiękną. Doprawić solą, oregano i chili. 

Krok 2

Podawać z ryżem, makaronem, kaszą lub pieczywem.

ID przepisu: 294

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na średnim ogniu na oliwie razem z czosnkiem w głębokiej patelni. Dodać naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, ocet, cukier oraz sok pomidorowy i zagotować. Przez kilka minut gotować na wolnym ogniu, aż warzywa się zmiękną. Doprawić solą, oregano i chili. 

Podawać z ryżem, makaronem, kaszą lub pieczywem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.