

Wegetariańskie curry na szybko
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszać 250 ml wody z naturalnie warzonym ekologicznym sosem sojowym Kikkoman, mleczkiem kokosowym i skrobią kukurydzianą.
Krok 2
Rozgrzać olej w woku lub głębokiej patelni. Dodać cebulę, imbir i czosnek oraz szczyptę curry w proszku, a następnie, mieszając, dusić przez minutę. Dodać mieszankę warzyw. Mieszając, smażyć warzywa przez 4 minuty lub do momentu, aż będą miękkie. Dodać ciecierzycę oraz mieszankę wody, sosu sojowego Kikkoman, mleczka kokosowego i skrobi kukurydzianej. Całość zagotować. Mieszać i gotować przez ok. minutę, aż ciecierzyca nabierze temperatury.
Krok 3
Udekorować płatkami migdałów. Podawać z ryżem i chutneyem z mango.
ID przepisu: 93
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej