Burger z ciecierzycy
Czas ogółem
500 min
10 min
Czas przygotowania
480 min
Czas marynowania
10 min
Czas gotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
1136 kJ
/
271 kcal
9,5 g
Tłuszcz
12,5 g
Białko
36,9 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Ciecierzycę pozostawić do namoczenia na 8 godzin w wodzie. Gdy zmięknie, wymieszać ciecierzycę z wodą, jajem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, mąką, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, naturalnie warzonym ekologicznym sosem sojowym Kikkoman i przyprawami. Rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać oliwę i przy użyciu łyżki formować burgery, smażyć z każdej strony na złoty brąz.
Krok 2
Podawać z sosem wedle uznania, np. jogurtem naturalnym z ziołami.
Wskazówka:
zamiast suszonej można użyć ciecierzycy z puszki.
ID przepisu: 314
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej