Steki z tofu
Czas ogółem40 min
Wartości odżywcze (na porcję)815 kJ / 194 kcal
12,0 gTłuszcz
6,8 gBiałko
15,6 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Tofu osuszyć i pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm. Zetrzeć świeży imbir i pokroić cebulę w cienkie plasterki.
Krok 2
Wszystkie składniki do przygotowania dipu podgrzać na patelni na małym ogniu – nie gotować!
Krok 3
Plastry tofu obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na głębokim oleju w temperaturze ok. 170°C Alternatywnie tofu można przygotować na patelni, smażąc plastry po 2-3 minuty z każdej strony do momentu, aż będą złocistobrązowe i chrupiące z wierzchu.
Krok 4
Tofu serwować z dipem i jako dodatek do warzyw lub sałat.
ID przepisu: 173
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej