

Wegetariańskie spaghetti na ostro
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Spaghetti ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu, a następnie odlać i odstawić na bok.
Krok 2
W woku rozgrzać na średnim ogniu 1 łyżkę oleju sezamowego, dodać wegańskie mielone i smażyć ok. 5-6 minut, aż lekko zbrązowieje. Dodać przecier pomidorowy oraz czosnek i smażyć 1-2 minuty. Dodać warzywa i smażyć do miękkości. Dodać naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman, olej z chili i przyprawy. Dodać makaron i dobrze wymieszać.
Krok 3
Podawać z tartym parmezanem, odrobiną świeżej bazylii i kilkoma kroplami oleju z chili.
ID przepisu: 276
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej