

Zupa krem z białych warzyw
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaną cebulę zeszklić na dużej patelni na średnim ogniu – nie przypalić! Dodać rozgnieciony czosnek oraz cienkie plasterki białej części pora i wymieszać. Dodać pietruszkę, seler, kalafior oraz ziemniaki i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty. Dodać ciecierzycę z zalewą, wodę, wino, naturalnie warzony ekologiczny sos sojowy Kikkoman i przyprawy. Całość zagotować. Przykryć patelnię pokrywką i gotować na małym ogniu ok. 20 minut, aż warzywa się ugotują. Dodać mleko i śmietanę, a następnie zblendować zupę na krem.
Krok 2
Podawać ze świeżymi ziołami i pieczywem.
ID przepisu: 287
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej