

Summer rolls z pieczonym łososiem, mango i ryżem
Chrupiące summer rolls z łososiem, mango i ogórkiem, zawinięte w papier ryżowy i podawane z dwoma dipami z dodatkiem sosów Kikkoman: jednym kremowym i jednym sezamowym. Świeże i o bogatej teksturze.
Przygotowanie
Krok 1

50 g ryżu basmati – 150 g filetu z łososia – 2 łyżki Sos Do Dań Poke Z Sosem Sojowym I Olejem Z Prażonych Ziaren Sezamu Kikkoman – 1 łyżka sezamu
Ryż ugotuj i odstaw do ostygnięcia. Łososia pokrój w kostkę i wymieszaj z Sosem Poke Kikkoman i sezamem. Piecz w air fryerze w temperaturze 200°C przez 10 minut lub przez 15 minut w piekarniku.
Krok 2

6 arkuszy papieru ryżowego – ½ długiego ogórka – 1 mango
Mango i ogórka pokrój w paski. Namocz każdy arkusz papieru ryżowego w wodzie, aż zmięknie.
Krok 3

1 łyżka czarnego sezamu
Na każdy arkusz papieru ryżowego nałóż porcję ryżu, łososia, ogórka i mango. Posyp sezamem. Ciasno zwiń.
Krok 4

150 g śmietanki kremówki – 2 łyżki Sos Do Dań Poke Z Sosem Sojowym I Olejem Z Prażonych Ziaren Sezamu Kikkoman – 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotuj pierwszy dip. Wymieszaj śmietankę kremówkę, Sos Poke Kikkoman i sok z cytryny.
Krok 5

2 łyżki Sos sezamowy Kikkoman – 1 łyżka wody – ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Przygotuj drugi dip. Wymieszaj Sos sezamowy Kikkoman, wodę i pieprz. Podawaj summer rollsy z kremowym dipem i dipem sezamowym.
ID przepisu: 1528
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej




















