

Chrupiące sajgonki z nadzieniem z owoców morza
Składniki
Na sos - dip:
Przygotowanie
Krok 1
Bardzo drobno posiekaj czosnek, imbir, kapustę i pora. Posyp solą i wyciśnij nadmiar wody np. w ściereczkę.
Krok 2
Posiekaj drobno lub zmiel pierś kurczaka, dodaj do warzyw i dokładnie wymieszaj z przyprawami.
Krok 3
Oczyść kalmara, krewetki i łososia i pokrój na kawałeczki. Przełóż do miski i skrop Kikkoman Naturalnie Warzonym Sosem Sojowym, wymieszaj. Zostaw w lodówce na 10-15 minut. Następnie dodaj do nadzienia z warzyw i kurczaka i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4
Wykładaj nadzienie łyżką na ciasto do pierożków gyōza i formuj cienkie wałeczki pośrodku, następnie składaj ciesto i formuj ciasne ruloniki (ciasto będzie się lepiej sklejać, jeśli zwilżysz jego brzegi wodą). Rozgrzej w garnku olej do smażenia i smaż sajgonki, aż się zarumienią i będą chrupiące (3-4 min). Podawaj z sosem - dipem i wybraną sałatką.
ID przepisu: 447
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej