

Wrapy z tofu
Składniki
Na sos:
Na przybranie:
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos. Zmieszaj sos ponzu, kurkumę, sos Tabasco i sezam.
Krok 2
Marchewkę obierz i umyj. Usuń czubek i zewnętrzne warstwy kopru włoskiego, umyj. Zetrzyj koper włoski na mandolinie i zanurz wiórki w lodowatej wodzie, aby stały się chrupkie. Umyj i odwiruj sałatę.
Krok 3
Usmaż nuggetsy tofu na gorącym oleju. Podgrzej wrapy w piekarniku, zanim posmarujesz je sosem. Na wierzchu ułóż marchewkę, sałatę, nuggetsy tofu oraz miętę. Zawiń, w razie potrzeby używając pergaminu lub papieru do pieczenia. Przekrój na pół po przekątnej i podawaj.
ID przepisu: 157
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej