

Letnie sajgonki z tofu
Letnie wege sajgonki wypełnione sprężystym makaronem, soczystym tofu i chrupiącymi warzywami. Każdy kęs to czysta poezja!
Składniki
Przygotowanie
Krok 1

6 arkuszy papieru ryżowego – 100 g tofu – ½ czerwonej papryki – ½ długiego ogórka – 40 g czerwonej kapusty – ½ cukinii
Warzywa i tofu pokrój w słupki. Papier ryżowy namaczaj w wodzie, aż zmięknie.
Krok 2

120 g ugotowanego makaronu ryżowego – 20 g ugotowanego groszku – 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych
Na papier ryżowy nałóż porcję makaronu, tofu, warzyw, groszku i orzeszków. Zwiń dokładnie.
Krok 3

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – 1 łyżka syropu klonowego – 1 łyżka soku z limonki – 1 łyżka masła orzechowego – 2 łyżki świeżej kolendry
Wymieszaj składniki na sos. Podawaj z letnimi sajgonkami i kolendrą.
ID przepisu: 1318
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej