Letnie sajgonki z tofu
Letnie sajgonki z tofu

Letnie sajgonki z tofu

Czas ogółem20 min
20 minCzas przygotowania

Letnie wege sajgonki wypełnione sprężystym makaronem, soczystym tofu i chrupiącymi warzywami. Każdy kęs to czysta poezja!

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
6 
arkuszy papieru ryżowego
100 g
tofu
 ½ 
czerwonej papryki
 ½ 
długiego ogórka
40 g
czerwonej kapusty
 ½ 
cukinii
120 g
ugotowanego makaronu ryżowego
20 g
ugotowanego groszku
2 łyżki
posiekanych orzeszków ziemnych
2 łyżki
świeżej kolendry
1 łyżka
syropu klonowego
1 łyżka
soku z limonki
1 łyżka
masła orzechowego
Wartości odżywcze (na porcję)1949 kJ / 466 kcal
20 gTłuszcz
19,3 gBiałko
50 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

6  arkuszy papieru ryżowego – 100 g tofu –  ½  czerwonej papryki –  ½  długiego ogórka – 40 g czerwonej kapusty –  ½  cukinii

Warzywa i tofu pokrój w słupki. Papier ryżowy namaczaj w wodzie, aż zmięknie.

 

Krok 2

120 g ugotowanego makaronu ryżowego – 20 g ugotowanego groszku – 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych

Na papier ryżowy nałóż porcję makaronu, tofu, warzyw, groszku i orzeszków. Zwiń dokładnie.

Krok 3

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman1 łyżka syropu klonowego – 1 łyżka soku z limonki – 1 łyżka masła orzechowego – 2 łyżki świeżej kolendry

Wymieszaj składniki na sos. Podawaj z letnimi sajgonkami i kolendrą.

ID przepisu: 1318

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

6 arkuszy papieru ryżowego – 100 g tofu – ½ czerwonej papryki – ½ długiego ogórka – 40 g czerwonej kapusty – ½ cukinii

Warzywa i tofu pokrój w słupki. Papier ryżowy namaczaj w wodzie, aż zmięknie.

 

120 g ugotowanego makaronu ryżowego – 20 g ugotowanego groszku – 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych

Na papier ryżowy nałóż porcję makaronu, tofu, warzyw, groszku i orzeszków. Zwiń dokładnie.

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman1 łyżka syropu klonowego – 1 łyżka soku z limonki – 1 łyżka masła orzechowego – 2 łyżki świeżej kolendry

Wymieszaj składniki na sos. Podawaj z letnimi sajgonkami i kolendrą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.