

Warzywny Kociołek Z Kurczakiem
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso, tofu, shiitake i warzywa w kawałki o wielkości kęsa. Shimeji pozostaw w całości. Zblanszuj marchew.
Krok 2
W małym garnku zagotuj dashi lub bulion, dodaj mięso, grzyby i warzywa i gotuj do miękkości. Podawaj w małym garnuszku z Kikkoman Sosem Sezamowym oraz Kikkoman Ponzu Cytrusowym Sosem Sojowym w osobnych miseczkach jako dipy.
Wskazówka:
W Japonii kociołki przygotowuje się bezpośrednio na stole przed gościem na malutkim podgrzewaczu. Do tej potrawy nadaje się również wiele innych składników i można dowolnie je mieszać: plastry wołowiny lub wieprzowiny, ryby i owoce morza, dowolne warzywa, makaron itd.
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 154
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej