Warzywny Kociołek Z Kurczakiem

Składniki

4 porcj(e/i)
800 ml
Bulion rybny dashi lub bulion
200 g
Udka z kurczaka (bez kości)
 ½ kawałek
Tofu
200 g
Kapusta pekińska
100 g
Szpinak
8 kawałki
Grzyby shiitake
100 g
Grzyby shimeji
 ½ kawałek
Marchew

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój mięso, tofu, shiitake i warzywa w kawałki o wielkości kęsa. Shimeji pozostaw w całości. Zblanszuj marchew.

Krok 2

W małym garnku zagotuj dashi lub bulion, dodaj mięso, grzyby i warzywa i gotuj do miękkości. Podawaj w małym garnuszku z Kikkoman Sosem Sezamowym oraz Kikkoman Ponzu Cytrusowym Sosem Sojowym w osobnych miseczkach jako dipy.

Wskazówka:

W Japonii kociołki przygotowuje się bezpośrednio na stole przed gościem na malutkim podgrzewaczu. Do tej potrawy nadaje się również wiele innych składników i można dowolnie je mieszać: plastry wołowiny lub wieprzowiny, ryby i owoce morza, dowolne warzywa, makaron itd.

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

ID przepisu: 154

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Pokrój mięso, tofu, shiitake i warzywa w kawałki o wielkości kęsa. Shimeji pozostaw w całości. Zblanszuj marchew.

W małym garnku zagotuj dashi lub bulion, dodaj mięso, grzyby i warzywa i gotuj do miękkości. Podawaj w małym garnuszku z Kikkoman Sosem Sezamowym oraz Kikkoman Ponzu Cytrusowym Sosem Sojowym w osobnych miseczkach jako dipy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.