Shabu-shabu z rzodkwi japońskiej

Czas ogółem 20 min
20 min Czas przygotowania

Składniki

2 porcj(e/i)
300 g
rzodkwi daikon
150 g
cienko pokrojonej wieprzowiny lub wołowiny (do gotowania)
40 g
marchewki
 ½ 
paczki makaronu shirataki (lub sojowego - ugotowanego do miękkości)
1 pęczek
kapusty mizuna (lub szpinaku)

Można doprawić:

Na wywar tsuyu:

2 szklanki
wody
2 szklanki
wywaru z kurczaka lub warzywnego
2 łyżki
białego wina (półsłodkiego)
1 łyżeczka
cukru
Wartości odżywcze (na porcję) 1218 kJ  /  291 kcal

Przygotowanie

Pokrój rzodkiew na cienkie, 15-centymetrowe kawałki. Pokrój wieprzowinę/wołowinę na duże, cienkie kawałki, następnie pokrój marchewkę i mizunę na 5-centymetrowe kawałki (jeżeli używasz szpinaku, to pokrój go z grubsza). Blanszuj makaron shirataki (lub sojowy). Włóż wszystkie składniki wywaru do garnka i dodaj pozostałe składniki. Dopraw kawałki mięsa i warzyw, maczając je w ponzu lub sosie sezamowym – i ciesz się pysznym posiłkiem!

ID przepisu: 393

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Pokrój rzodkiew na cienkie, 15-centymetrowe kawałki. Pokrój wieprzowinę/wołowinę na duże, cienkie kawałki, następnie pokrój marchewkę i mizunę na 5-centymetrowe kawałki (jeżeli używasz szpinaku, to pokrój go z grubsza). Blanszuj makaron shirataki (lub sojowy). Włóż wszystkie składniki wywaru do garnka i dodaj pozostałe składniki. Dopraw kawałki mięsa i warzyw, maczając je w ponzu lub sosie sezamowym – i ciesz się pysznym posiłkiem!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.