![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/a/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Mobile_Header_01415c47da.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_7f6137e576.webp)
Sałatka z marchewką, imbirem i orzechami makadamia
Sałatka marchewkowa-imbirowa, która zachwyca świeżością, smakiem i chrupkością. Sos Yuzu Ponzu Kikkoman nadaje jej cytrusowy akcent, a orzechy makadamia i fasola edamame wzbogacają teksturę i dokładają wartości odżywczych. Idealna jako lekka przekąska lub dodatek do dań w stylu azjatyckim.
Przygotowanie
Krok 1

5 dużych marchewek – 3 łyżki Kikkoman Ponzu - mieszanka sosu sojowego, octu i soku z owoców yuzu – 2 łyżki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – ½ łyżeczki kurkumy – 1 łyżeczka startego imbiru
Marchewki obierz i pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z Sosem Yuzu Ponzu Kikkoman, Olejem sezamowym Kikkoman, kurkumą i startym imbirem. Odstaw na 10 minut.
Krok 2

200 g ugotowanego edamame – 1 pęczek świeżej kolendry – 80 g orzechów makadamia
Wymieszaj marynowaną marchewkę z edamame, świeżą kolendrą i orzechami makadamia.
ID przepisu: 1577
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej