![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/7/a/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Mobile_Header_c547786370.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_603b9d1582.webp)
Sałatka z kapusty pekińskiej i szpinaku
Lekka, chrupiąca i pełna zielonej energii sałatka - idealna na lunch, orzeźwiającą kolację w upalny dzień lub jako dodatek do dań głównych i potraw z grilla.
Przygotowanie
Krok 1

1 główka kapusty pekińskiej – 1 długi ogórek – 1 kalarepa – 1 pęczek szczypiorku – 1 gałązka świeżej mięty
Kapustę drobno poszatkuj. Kalarepę pokrój w kostkę. Usuń nasiona z ogórka i odłóż je na bok. Ogórka pokrój w plasterki. Wymieszaj warzywa z posiekanym szczypiorkiem i listkami mięty.
Krok 2

50 g szpinaku – 1 mała cebula – 1 ząbek czosnku – 3 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżka Przyprawa do ryżu do sushi Kikkoman (125ml) – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżka odżywczych płatków drożdżowych – 2 łyżki prażonych orzechów nerkowca
Zmiksuj szpinak, cebulę, czosnek i pestki ogórka na gładki sos z oliwą, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, Przyprawą do ryżu Kikkoman, sokiem z cytryny, płatkami drożdżowymi i orzechami nerkowca. Polej warzywa dressingiem i dokładnie wymieszaj.
ID przepisu: 1578
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej