[Translate to Polnisch:]
[Translate to Polnisch:]

Sałatka z kapusty pekińskiej i szpinaku

Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Lekka, chrupiąca i pełna zielonej energii sałatka - idealna na lunch, orzeźwiającą kolację w upalny dzień lub jako dodatek do dań głównych i potraw z grilla.

Składniki

2 porcj(e/i)
1 
główka kapusty pekińskiej
1 
długi ogórek
1 
kalarepa
1 pęczek
szczypiorku
1 
gałązka świeżej mięty
50 g
szpinaku
1 
mała cebula
1 
ząbek czosnku
3 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżka
odżywczych płatków drożdżowych
2 łyżki
prażonych orzechów nerkowca
Wartości odżywcze (na porcję)1.922 kJ / 459 kcal
30,6 gTłuszcz
15,1 gBiałko
40,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1  główka kapusty pekińskiej – 1  długi ogórek – 1  kalarepa – 1 pęczek szczypiorku – 1  gałązka świeżej mięty

Kapustę drobno poszatkuj. Kalarepę pokrój w kostkę. Usuń nasiona z ogórka i odłóż je na bok. Ogórka pokrój w plasterki. Wymieszaj warzywa z posiekanym szczypiorkiem i listkami mięty.

Krok 2

50 g szpinaku – 1  mała cebula – 1  ząbek czosnku – 3 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżka Przyprawa do ryżu do sushi Kikkoman (125ml)1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżka odżywczych płatków drożdżowych – 2 łyżki prażonych orzechów nerkowca

Zmiksuj szpinak, cebulę, czosnek i pestki ogórka na gładki sos z oliwą, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, Przyprawą do ryżu Kikkoman, sokiem z cytryny, płatkami drożdżowymi i orzechami nerkowca. Polej warzywa dressingiem i dokładnie wymieszaj.

ID przepisu: 1578

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 główka kapusty pekińskiej – 1 długi ogórek – 1 kalarepa – 1 pęczek szczypiorku – 1 gałązka świeżej mięty

Kapustę drobno poszatkuj. Kalarepę pokrój w kostkę. Usuń nasiona z ogórka i odłóż je na bok. Ogórka pokrój w plasterki. Wymieszaj warzywa z posiekanym szczypiorkiem i listkami mięty.

50 g szpinaku – 1 mała cebula – 1 ząbek czosnku – 3 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżka Przyprawa do ryżu do sushi Kikkoman (125ml)1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżka odżywczych płatków drożdżowych – 2 łyżki prażonych orzechów nerkowca

Zmiksuj szpinak, cebulę, czosnek i pestki ogórka na gładki sos z oliwą, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, Przyprawą do ryżu Kikkoman, sokiem z cytryny, płatkami drożdżowymi i orzechami nerkowca. Polej warzywa dressingiem i dokładnie wymieszaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.