

Zdrowa sałatka jarmużowa z chili i migdałami
Czas ogółem
12 min
10 min
Czas przygotowania
2 min
Czas gotowania
Ta wegetariańska sałatka z jarmużu, papryki i ogórka z sosem sojowo-miodowym jest prosta w przygotowaniu i pełna składników odżywczych, a do tego odrobinę pikantna dzięki dodatkowi świeżego chili.
Wartości odżywcze (na porcję)
1352 kJ
/
323 kcal
23,5 g
Tłuszcz
8,2 g
Białko
18 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umyty jarmuż posiekaj na małe kawałki. Paprykę pokrój w cienkie plasterki, a ogórki w słupki. Drobno posiekaj chili. Warzywa wymieszaj w misce.
Krok 2
Migdały upraż na suchej patelni i dodaj do warzyw.
Krok 3
Składniki na dressing przełóż do słoiczka, zakręć wieczko i mocno potrząsaj, aż składniki się zmieszają. Sałatkę polej tuż przed podaniem.
ID przepisu: 1136
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej