

Pikantna letnia sałatka z awokado i nektarynek
Orzeźwiająca sałatka, w której kremowe awokado tworzy apetyczny duet ze słodkimi nektarynkami w miętowo-cytrynowym dressingu.
Przygotowanie
Krok 1

50 g pełnoziarnistego kuskusu – 4 łyżki jogurtu greckiego – 1 łyżka soku z cytryny – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżeczka posiekanej mięty – 2 łyżki posiekanej kolendry
Kuskus zalej wrzącą wodą. Kiedy napęcznieje, odstaw do ostygnięcia.
Składniki na dressing dokładnie wymieszaj i przelej do dwóch słoiczków.
Krok 2

1 awokado Hass – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka sezamu – 1 łyżka siemienia lnianego – 2 nektarynki – 2 ogórki
Awokado pokrój w kostkę i wymieszaj z sezamem, siemieniem lnianym, Sosem sojowym Kikkoman i oliwą z oliwek. Ułóż w słoiczkach. Dodaj pokrojone w kostkę nektarynki i ogórki pokrojone w plasterki.
Krok 3

40 g rukoli
Na wierzchu ułóż rukolę i kuskus. Przed podaniem przełóż na talerz i dobrze wymieszaj.
ID przepisu: 1346
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej