Ramen curry ze sznyclem teriyaki
Ramen curry ze sznyclem teriyaki

Ramen curry ze sznyclem teriyaki

Czas ogółem60 min
10 minCzas przygotowania
35 minCzas gotowania
15 minCzas marynowania

Ramen, jakiego jeszcze nie było: chrupiący kotlet marynowany w Marynacie Teriyaki Kikkoman podawany z aromatyczną zupą curry. Wszystko, co najlepsze, w jednym daniu!

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
sznycle wieprzowe (ok. 130 g każdy)
40 g
mąki
2 
jajka
40 g
niesolonego masła
60 ml
oleju słonecznikowego
 ½ 
kapusty stożkowej
1 
czerwona cebula
1 
mini pak choi
200 g
makaronu ramen
10 g
curry
4 łyżeczki
świeżej śmietany
540 ml
gorącej wody
2 łyżki
majonezu
kilka liści pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję)5185 kJ / 1238 kcal
73 gTłuszcz
53 gBiałko
89 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

2  sznycle wieprzowe (ok. 130 g każdy) – 100 ml Marynata Teriyaki Kikkoman40 g mąki – 2  jajka – 50 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

Mięso umieść między dwiema warstwami folii spożywczej lub w woreczku do mrożenia. Używając tłuczka do mięsa lub rondla z uchwytem, ​​ostrożnie rozbij mięso, aż powstanie cienki kotlet. Marynuj w Marynacie Teriyaki Kikkoman przez ok. 15 minut. Obtocz zamarynowany sznycel w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec w Panko Kikkoman.

Krok 2

40 g niesolonego masła – 2 ½ łyżki oleju słonecznikowego

Masło i olej podgrzej na patelni. Gdy masło się rozpuści, dodaj sznycla i smaż z obu stron, aż będzie chrupiący i złocistobrązowy.

Krok 3

 ½  kapusty stożkowej – 1  czerwona cebula – 1  mini pak choi – 4 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki oleju słonecznikowego

Pokrój kapustę na małe kawałki i podsmaż na patelni z 1 łyżką oleju na średnim ogniu. Dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman, krótko podsmaż i usuń z patelni. Pokrój cebulę w paski, podsmaż z ½ łyżki rozgrzanego oleju i dopraw 2 łyżeczkami Sosu sojowego Kikkoman. Pokrój pak choi w szerokie paski, podsmaż z ½ łyżki oleju i dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman.

Krok 4

200 g makaronu ramen – 10 g curry – 50 ml Skoncentrowana Baza do Zupy Makaronowej w Stylu Japońskim - Ramen Smak Shoyu (sos Sojowy) Kikkoman4 łyżeczki świeżej śmietany – 540 ml gorącej wody

Przygotuj makaron ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do rondla wlej Bazę do zupy ramen Kikkoman, śmietanę, 540 ml gorącej wody i dodaj curry. Dobrze wymieszaj i podgrzej. Sznycla pokrój w paski. Rozdziel ugotowany makaron między 2 miski. Dodaj gorący curry ramen, a na wierzchu ułóż warzywa i sznycla.

Krok 5

2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman2 łyżki majonezu – kilka liści pietruszki

Wymieszaj Sos z chili do kimchi Kikkoman z majonezem i skrop sznycla. Pozostały sos możesz wykorzystać jako dip. Posyp ramen pietruszką i podawaj.

Wskazówka

ID przepisu: 1473

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

2 sznycle wieprzowe (ok. 130 g każdy) – 100 ml Marynata Teriyaki Kikkoman40 g mąki – 2 jajka – 50 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

Mięso umieść między dwiema warstwami folii spożywczej lub w woreczku do mrożenia. Używając tłuczka do mięsa lub rondla z uchwytem, ​​ostrożnie rozbij mięso, aż powstanie cienki kotlet. Marynuj w Marynacie Teriyaki Kikkoman przez ok. 15 minut. Obtocz zamarynowany sznycel w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec w Panko Kikkoman.

40 g niesolonego masła – 2 ½ łyżki oleju słonecznikowego

Masło i olej podgrzej na patelni. Gdy masło się rozpuści, dodaj sznycla i smaż z obu stron, aż będzie chrupiący i złocistobrązowy.

½ kapusty stożkowej – 1 czerwona cebula – 1 mini pak choi – 4 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki oleju słonecznikowego

Pokrój kapustę na małe kawałki i podsmaż na patelni z 1 łyżką oleju na średnim ogniu. Dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman, krótko podsmaż i usuń z patelni. Pokrój cebulę w paski, podsmaż z ½ łyżki rozgrzanego oleju i dopraw 2 łyżeczkami Sosu sojowego Kikkoman. Pokrój pak choi w szerokie paski, podsmaż z ½ łyżki oleju i dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman.

200 g makaronu ramen – 10 g curry – 50 ml Skoncentrowana Baza do Zupy Makaronowej w Stylu Japońskim - Ramen Smak Shoyu (sos Sojowy) Kikkoman4 łyżeczki świeżej śmietany – 540 ml gorącej wody

Przygotuj makaron ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do rondla wlej Bazę do zupy ramen Kikkoman, śmietanę, 540 ml gorącej wody i dodaj curry. Dobrze wymieszaj i podgrzej. Sznycla pokrój w paski. Rozdziel ugotowany makaron między 2 miski. Dodaj gorący curry ramen, a na wierzchu ułóż warzywa i sznycla.

2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman2 łyżki majonezu – kilka liści pietruszki

Wymieszaj Sos z chili do kimchi Kikkoman z majonezem i skrop sznycla. Pozostały sos możesz wykorzystać jako dip. Posyp ramen pietruszką i podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.