Ramen curry ze sznyclem teriyaki
Ramen curry ze sznyclem teriyaki

Ramen curry ze sznyclem teriyaki

Czas ogółem 1 godz.
10 min Czas przygotowania
35 min Czas gotowania
15 min Czas marynowania

Ramen, jakiego jeszcze nie było: chrupiący kotlet marynowany w Marynacie Teriyaki Kikkoman podawany z aromatyczną zupą curry. Wszystko, co najlepsze, w jednym daniu!

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
sznycle wieprzowe (ok. 130 g każdy)
40 g
mąki
2 
jajka
40 g
niesolonego masła
60 ml
oleju słonecznikowego
 ½ 
kapusty stożkowej
1 
czerwona cebula
1 
mini pak choi
200 g
makaronu ramen
10 g
curry
4 łyżeczki
świeżej śmietany
540 ml
gorącej wody
2 łyżki
majonezu
kilka liści pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję)5.185 kJ / 1.238 kcal
73 gTłuszcz
53 gBiałko
89 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

2  sznycle wieprzowe (ok. 130 g każdy) – 100 ml Marynata Teriyaki Kikkoman40 g mąki – 2  jajka – 50 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

Mięso umieść między dwiema warstwami folii spożywczej lub w woreczku do mrożenia. Używając tłuczka do mięsa lub rondla z uchwytem, ​​ostrożnie rozbij mięso, aż powstanie cienki kotlet. Marynuj w Marynacie Teriyaki Kikkoman przez ok. 15 minut. Obtocz zamarynowany sznycel w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec w Panko Kikkoman.

Krok 2

40 g niesolonego masła – 2 ½ łyżki oleju słonecznikowego

Masło i olej podgrzej na patelni. Gdy masło się rozpuści, dodaj sznycla i smaż z obu stron, aż będzie chrupiący i złocistobrązowy.

Krok 3

 ½  kapusty stożkowej – 1  czerwona cebula – 1  mini pak choi – 4 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki oleju słonecznikowego

Pokrój kapustę na małe kawałki i podsmaż na patelni z 1 łyżką oleju na średnim ogniu. Dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman, krótko podsmaż i usuń z patelni. Pokrój cebulę w paski, podsmaż z ½ łyżki rozgrzanego oleju i dopraw 2 łyżeczkami Sosu sojowego Kikkoman. Pokrój pak choi w szerokie paski, podsmaż z ½ łyżki oleju i dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman.

Krok 4

200 g makaronu ramen – 10 g curry – 50 ml Skoncentrowana Baza do Zupy Makaronowej w Stylu Japońskim - Ramen Smak Shoyu (sos Sojowy) Kikkoman4 łyżeczki świeżej śmietany – 540 ml gorącej wody

Przygotuj makaron ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do rondla wlej Bazę do zupy ramen Kikkoman, śmietanę, 540 ml gorącej wody i dodaj curry. Dobrze wymieszaj i podgrzej. Sznycla pokrój w paski. Rozdziel ugotowany makaron między 2 miski. Dodaj gorący curry ramen, a na wierzchu ułóż warzywa i sznycla.

Krok 5

2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman2 łyżki majonezu – kilka liści pietruszki

Wymieszaj Sos z chili do kimchi Kikkoman z majonezem i skrop sznycla. Pozostały sos możesz wykorzystać jako dip. Posyp ramen pietruszką i podawaj.

ID przepisu: 1473

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

2 sznycle wieprzowe (ok. 130 g każdy) – 100 ml Marynata Teriyaki Kikkoman40 g mąki – 2 jajka – 50 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

Mięso umieść między dwiema warstwami folii spożywczej lub w woreczku do mrożenia. Używając tłuczka do mięsa lub rondla z uchwytem, ​​ostrożnie rozbij mięso, aż powstanie cienki kotlet. Marynuj w Marynacie Teriyaki Kikkoman przez ok. 15 minut. Obtocz zamarynowany sznycel w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec w Panko Kikkoman.

40 g niesolonego masła – 2 ½ łyżki oleju słonecznikowego

Masło i olej podgrzej na patelni. Gdy masło się rozpuści, dodaj sznycla i smaż z obu stron, aż będzie chrupiący i złocistobrązowy.

½ kapusty stożkowej – 1 czerwona cebula – 1 mini pak choi – 4 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki oleju słonecznikowego

Pokrój kapustę na małe kawałki i podsmaż na patelni z 1 łyżką oleju na średnim ogniu. Dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman, krótko podsmaż i usuń z patelni. Pokrój cebulę w paski, podsmaż z ½ łyżki rozgrzanego oleju i dopraw 2 łyżeczkami Sosu sojowego Kikkoman. Pokrój pak choi w szerokie paski, podsmaż z ½ łyżki oleju i dodaj 1 łyżeczkę Sosu sojowego Kikkoman.

200 g makaronu ramen – 10 g curry – 50 ml Skoncentrowana Baza do Zupy Makaronowej w Stylu Japońskim - Ramen Smak Shoyu (sos Sojowy) Kikkoman4 łyżeczki świeżej śmietany – 540 ml gorącej wody

Przygotuj makaron ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do rondla wlej Bazę do zupy ramen Kikkoman, śmietanę, 540 ml gorącej wody i dodaj curry. Dobrze wymieszaj i podgrzej. Sznycla pokrój w paski. Rozdziel ugotowany makaron między 2 miski. Dodaj gorący curry ramen, a na wierzchu ułóż warzywa i sznycla.

2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman2 łyżki majonezu – kilka liści pietruszki

Wymieszaj Sos z chili do kimchi Kikkoman z majonezem i skrop sznycla. Pozostały sos możesz wykorzystać jako dip. Posyp ramen pietruszką i podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.