Makaron miso z warzywami w sosie orzechowym
Makaron miso z warzywami w sosie orzechowym

Makaron miso z warzywami w sosie orzechowym

4,6 5 Oceny
Czas ogółem 20 min
15 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania

Pofolguj ochocie na makaron, przygotowując pyszny makaron miso w gęstym sosie orzechowym ze świeżą kapustą, marchewką i edamame. Gotowe w 20 minut!

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
150 g
makaronu instant do ramenu
100 g
pak choi
1 
cebula
 ½ 
marchewki
30 g
wyłuskanego edamame
1 
ząbek czosnku
1 łyżka
masła orzechowego
1 łyżeczka
pasty miso
 ¼ łyżeczki
chili w proszku
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżeczka
cukru
60 ml
wody
cebula dymka do posypania
2 łyżki
siekanych orzeszków ziemnych
Wartości odżywcze (na porcję)2.192 kJ / 523,5 kcal
19,5 gTłuszcz
14,9 gBiałko
68,2 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

150 g makaronu instant do ramenu – 100 g pak choi – 1  cebula –  ½  marchewki – 30 g wyłuskanego edamame – 1  ząbek czosnku – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój drobno i podsmażaj na Oleju sezamowym Kikkoman przez 2 minuty, często mieszając.

Krok 2

1 łyżka masła orzechowego – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman2 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka pasty miso –  ¼ łyżeczki chili w proszku – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka cukru – 60 ml wody

Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce. Wlej na patelnię z warzywami, dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.

 

Krok 3

1  cebula dymka do posypania – 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych

Posiekaj orzeszki i cebulę dymkę. Makaron przełóż do pojemników. Posyp dymką i orzeszkami.

ID przepisu: 1322

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

150 g makaronu instant do ramenu – 100 g pak choi – 1 cebula – ½ marchewki – 30 g wyłuskanego edamame – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój drobno i podsmażaj na Oleju sezamowym Kikkoman przez 2 minuty, często mieszając.

1 łyżka masła orzechowego – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman2 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka pasty miso – ¼ łyżeczki chili w proszku – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka cukru – 60 ml wody

Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce. Wlej na patelnię z warzywami, dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.

 

1 cebula dymka do posypania – 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych

Posiekaj orzeszki i cebulę dymkę. Makaron przełóż do pojemników. Posyp dymką i orzeszkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Inspiration for your Meal Prep

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.