

Makaron miso z warzywami w sosie orzechowym
Pofolguj ochocie na makaron, przygotowując pyszny makaron miso w gęstym sosie orzechowym ze świeżą kapustą, marchewką i edamame. Gotowe w 20 minut!
Składniki
Przygotowanie
Krok 1

150 g makaronu instant do ramenu – 100 g pak choi – 1 cebula – ½ marchewki – 30 g wyłuskanego edamame – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój drobno i podsmażaj na Oleju sezamowym Kikkoman przez 2 minuty, często mieszając.
Krok 2

1 łyżka masła orzechowego – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – 2 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżeczka pasty miso – ¼ łyżeczka chili w proszku – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka cukru – 60 ml wody
Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce. Wlej na patelnię z warzywami, dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
Krok 3

1 cebula dymka do posypania – 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych
Posiekaj orzeszki i cebulę dymkę. Makaron przełóż do pojemników. Posyp dymką i orzeszkami.
ID przepisu: 1322
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej