

Ramen w słoiku
Ramen w biegu! Błyskawiczne danie, które samo się robi: makaron instant w słoiczku z kremowym sosem orzechowym i świeżą, chrupiącą sałatką. Świetny pomysł na szybką przekąskę w pracy.
Przygotowanie
Krok 1

1 łyżeczka pasty miso – 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego – 2 łyżeczki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – 1 łyżeczka srirachy – 2 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ¼ łyżeczka mielonego imbiru – ¼ łyżeczka chili w proszku
Do każdego słoika dodaj po połowie pasty miso, koncentratu bulionu warzywnego, Oleju sezamowego Kikkoman, sosu sriracha, Sosu sojowego Kikkoman, mielonego imbiru i chili w proszku.
Krok 2

100 g pak choi – ½ marchewki – 100 g tofu – 50 g wyłuskanego edamame – 100 g makaronu instant do ramenu
Drobno posiekaj pak choi. Marchewkę pokrój w cienkie słupki, a tofu w kostkę. Przełóż do słoików. Dodaj edamame oraz makaron.
Przed podaniem zalej wrzątkiem, odczekaj 5 minut i zamieszaj.
Tip:
Kupując makaron instant, zwróć uwagę, by wybrać ten, który nie wymaga gotowania, a jedynie zalania gorącą wodą na 5 minut.
ID przepisu: 1321
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej