Ramen w słoiku
Ramen w słoiku

Ramen w słoiku

5 1 Oceny
Czas ogółem15 min
10 minCzas przygotowania
5 minCzas gotowania

Ramen w biegu! Błyskawiczne danie, które samo się robi: makaron instant w słoiczku z kremowym sosem orzechowym i świeżą, chrupiącą sałatką. Świetny pomysł na szybką przekąskę w pracy.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
1 łyżeczka
pasty miso
1 łyżeczka
koncentratu bulionu warzywnego
1 łyżeczka
srirachy
 ¼ łyżeczka
mielonego imbiru
 ¼ łyżeczka
chili w proszku
100 g
pak choi
 ½ 
marchewki
100 g
tofu
50 g
wyłuskanego edamame
100 g
makaronu instant do ramenu
Wartości odżywcze (na porcję)1017 kJ / 243 kcal
8 gTłuszcz
11,1 gBiałko
33,6 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1 łyżeczka pasty miso – 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego – 2 łyżeczki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman1 łyżeczka srirachy – 2 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ¼ łyżeczka mielonego imbiru –  ¼ łyżeczka chili w proszku

Do każdego słoika dodaj po połowie pasty miso, koncentratu bulionu warzywnego, Oleju sezamowego Kikkoman, sosu sriracha, Sosu sojowego Kikkoman, mielonego imbiru i chili w proszku.

Krok 2

100 g pak choi –  ½  marchewki – 100 g tofu – 50 g wyłuskanego edamame – 100 g makaronu instant do ramenu

Drobno posiekaj pak choi. Marchewkę pokrój w cienkie słupki, a tofu w kostkę. Przełóż do słoików. Dodaj edamame oraz makaron. 

Przed podaniem zalej wrzątkiem, odczekaj 5 minut i zamieszaj.

Tip:

Kupując makaron instant, zwróć uwagę, by wybrać ten, który nie wymaga gotowania, a jedynie zalania gorącą wodą na 5 minut.

ID przepisu: 1321

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 łyżeczka pasty miso – 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego – 2 łyżeczki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman1 łyżeczka srirachy – 2 łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ¼ łyżeczka mielonego imbiru – ¼ łyżeczka chili w proszku

Do każdego słoika dodaj po połowie pasty miso, koncentratu bulionu warzywnego, Oleju sezamowego Kikkoman, sosu sriracha, Sosu sojowego Kikkoman, mielonego imbiru i chili w proszku.

100 g pak choi – ½ marchewki – 100 g tofu – 50 g wyłuskanego edamame – 100 g makaronu instant do ramenu

Drobno posiekaj pak choi. Marchewkę pokrój w cienkie słupki, a tofu w kostkę. Przełóż do słoików. Dodaj edamame oraz makaron. 

Przed podaniem zalej wrzątkiem, odczekaj 5 minut i zamieszaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.