

Smażony makaron z sosem sojowym i kapustą pak choi
Czasami najprostsze przepisy są najlepsze. Mnóstwo pysznych warzyw, japoński makaron ramen, sos sojowy i voilà! Wegańskie danie gotowe.
Przygotowanie
Krok 1

Podsmaż orzechy na patelni bez tłuszczu lub oleju i odłóż na bok. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przytnij końce i usuń zewnętrzną warstwę dymki, umyj i pokrój w pierścienie. Obierz i wyciśnij czosnek. Przekrój paprykę na pół, usuń rdzeń, białą skórkę i nasiona, umyj i pokrój w paski. Oczyść grzyby i pokrój w plasterki. Pokrój na ćwiartki kapusty pak choi i umyj je.
Krok 2

Rozgrzej olej roślinny na patelni i podsmaż dymkę, czosnek i imbir. Dodaj pieprz, grzyby i pak choi, smażąc ze wszystkich stron. Następnie dodaj makaron, zamieszaj i kontynuuj smażenie.
Krok 3

Zmieszaj sos sojowy, sos chili, ocet i olej sezamowy. Dodaj go do mieszanki warzywnej i kontynuuj smażenie przez kolejne kilka minut. Posyp orzechami i kolendrą i podawaj.
ID przepisu: 221
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej