

Makaron stir-fry z wołowiną i brokułami
To błyskawiczne, sycące i pełne smaku danie stir-fry łączy aromat wołowiny marynowanej w sosie tataki z soczystymi warzywami.
Składniki
Marynata:
Stir-fry:
Przybranie:
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso w paski. Rozgnieć czosnek w prasce i przełóż do miski razem z wołowiną. Dodaj Sos sojowy Kikkoman, miód, wino ryżowe i Olej sezamowy Kikkoman. Wymieszaj i marynuj przez co najmniej 30 minut.
Krok 2
Podziel brokuły na małe różyczki. Posiekaj czosnek i imbir. Pokrój fasolkę na kawałki o długości 2-3 cm. Białe części dymki drobno pokrój, a zielone pokrój na paski o długości 2-3 cm. Posiekaj kolendrę i odłóż na bok.
Krok 3
Rozgrzej odrobinę oleju w woku. Wyjmij mięso z marynaty i usuń jej nadmiar. Umieść mięso w woku i smaż, aż zacznie brązowieć. Dodaj czosnek, imbir i białe części dymki i wymieszaj. Po 1 minucie dodaj brokuły i fasolkę i smaż przez około 1 minutę. Dodaj ugotowany wcześniej makaron i wymieszaj. Na koniec dodaj zielone części dymki, posiekaną kolendrę, prażony sezam i Sos sojowy Kikkoman i wymieszaj.
LUB:
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Wyjmij mięso z marynaty i lekko je osusz. Umieść je na patelni i smaż, aż zacznie brązowieć. Zdejmij z patelni. Na tę samą patelnię dodaj czosnek, imbir i białą część dymki i wymieszaj. Po 1 minucie dodaj brokuły i zieloną fasolkę i smaż przez około 3 minuty lub do momentu, aż zmiękną. Dodaj wołowinę i wymieszaj. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Na koniec dodaj zielone części dymki, posiekaną kolendrę, prażony sezam i Sos sojowy Kikkoman i wymieszaj.
Wskazówka:
Danie można podać również z ugotowanym ryżem.
ID przepisu: 1399
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej