

Zupa gulaszowa z wołowiną, wieprzowiną i kurczakiem
Sycąca zupa gulaszowa z delikatną wołowiną, aromatyczną łopatką wieprzową i udkiem kurczaka bez kości, dopełniona słonawą fetą i oliwkami i wykończona cytrynową nutą.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1

1 cebula, pokrojona w kostkę – 2 ząbki czosnku, posieka – 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę – 150 g karkówki wołowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm) – 150 g łopatki wieprzowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm) – 150 g udka z kurczaka bez kości, pokrojonego w kostkę (2 x 2 cm) – 4 łyżki oliwy z oliwek
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku bezpośrednio nad ogniem. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i pokrojoną w kostkę papryką i smaż, aż zmiękną. Do garnka dodaj pokrojoną w kostkę karkówkę wołową, łopatkę wieprzową i udka z kurczaka. Zrumień mięso ze wszystkich stron.
Krok 2

2 łyżki przecieru pomidorowego – 1 łyżeczka papryki w proszku – ½ łyżeczka nasion kminu – 700 ml bulionu wołowego lub warzywnego – 80 ml Marynata Teriyaki Kikkoman – 50 g sera feta, pokruszonego – 80 g czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki – 1 cytryna, w ćwiartkach – 10 g świeżej pietruszki, posiekanej (do dekoracji)
Dodaj do garnka przecier pomidorowy, paprykę w proszku i nasiona kminu. Gotuj przez kolejną minutę. Wlej bulion wołowy lub warzywny i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 35-40 minut lub aż mięso zmięknie. Dopraw zupę Marynatą Teriyaki Kikkoman. Podawaj zupę gulaszową na gorąco, z przybraniem z pokruszonej fety, pokrojonych oliwek, ćwiartek cytryny i posiekanej pietruszki.
Wskazówka
ID przepisu: 1453
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej