Zupa gulaszowa z wołowiną, wieprzowiną i kurczakiem
Zupa gulaszowa z wołowiną, wieprzowiną i kurczakiem

Zupa gulaszowa z wołowiną, wieprzowiną i kurczakiem

Czas ogółem65 min
15 minCzas przygotowania
50 minCzas gotowania

Sycąca zupa gulaszowa z delikatną wołowiną, aromatyczną łopatką wieprzową i udkiem kurczaka bez kości, dopełniona słonawą fetą i oliwkami i wykończona cytrynową nutą.

Składniki

2 porcj(e/i)
150 g
karkówki wołowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm)
150 g
łopatki wieprzowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm)
150 g
udka z kurczaka bez kości, pokrojonego w kostkę (2 x 2 cm)
1 
cebula, pokrojona w kostkę
2 
ząbki czosnku, posiekane
1 
czerwona papryka, pokrojona w kostkę
4 łyżki
oliwy z oliwek
2 łyżki
przecieru pomidorowego
700 ml
bulionu wołowego lub warzywnego
1 łyżeczka
papryki w proszku
 ½ łyżeczka
nasion kminu
50 g
sera feta, pokruszonego
80 g
czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki
1 
cytryna, w ćwiartkach
10 g
świeżej pietruszki, posiekanej (do dekoracji)
Wartości odżywcze (na porcję)2175 kJ / 520 kcal
33 gTłuszcz
45 gBiałko
10 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1  cebula, pokrojona w kostkę – 2  ząbki czosnku, posieka – 1  czerwona papryka, pokrojona w kostkę – 150 g karkówki wołowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm) – 150 g łopatki wieprzowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm) – 150 g udka z kurczaka bez kości, pokrojonego w kostkę (2 x 2 cm) – 4 łyżki oliwy z oliwek

Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku bezpośrednio nad ogniem. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i pokrojoną w kostkę papryką i smaż, aż zmiękną. Do garnka dodaj pokrojoną w kostkę karkówkę wołową, łopatkę wieprzową i udka z kurczaka. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

Krok 2

2 łyżki przecieru pomidorowego – 1 łyżeczka papryki w proszku –  ½ łyżeczka nasion kminu – 700 ml bulionu wołowego lub warzywnego – 80 ml Marynata Teriyaki Kikkoman50 g sera feta, pokruszonego – 80 g czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki – 1  cytryna, w ćwiartkach – 10 g świeżej pietruszki, posiekanej (do dekoracji)

Dodaj do garnka przecier pomidorowy, paprykę w proszku i nasiona kminu. Gotuj przez kolejną minutę. Wlej bulion wołowy lub warzywny i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 35-40 minut lub aż mięso zmięknie. Dopraw zupę Marynatą Teriyaki Kikkoman. Podawaj zupę gulaszową na gorąco, z przybraniem z pokruszonej fety, pokrojonych oliwek, ćwiartek cytryny i posiekanej pietruszki.

Wskazówka

ID przepisu: 1453

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 cebula, pokrojona w kostkę – 2 ząbki czosnku, posieka – 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę – 150 g karkówki wołowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm) – 150 g łopatki wieprzowej, pokrojonej w kostkę (2 x 2 cm) – 150 g udka z kurczaka bez kości, pokrojonego w kostkę (2 x 2 cm) – 4 łyżki oliwy z oliwek

Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku bezpośrednio nad ogniem. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i pokrojoną w kostkę papryką i smaż, aż zmiękną. Do garnka dodaj pokrojoną w kostkę karkówkę wołową, łopatkę wieprzową i udka z kurczaka. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

2 łyżki przecieru pomidorowego – 1 łyżeczka papryki w proszku – ½ łyżeczka nasion kminu – 700 ml bulionu wołowego lub warzywnego – 80 ml Marynata Teriyaki Kikkoman50 g sera feta, pokruszonego – 80 g czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki – 1 cytryna, w ćwiartkach – 10 g świeżej pietruszki, posiekanej (do dekoracji)

Dodaj do garnka przecier pomidorowy, paprykę w proszku i nasiona kminu. Gotuj przez kolejną minutę. Wlej bulion wołowy lub warzywny i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 35-40 minut lub aż mięso zmięknie. Dopraw zupę Marynatą Teriyaki Kikkoman. Podawaj zupę gulaszową na gorąco, z przybraniem z pokruszonej fety, pokrojonych oliwek, ćwiartek cytryny i posiekanej pietruszki.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.