Kiełbaski nadziewane serem i jalapeno
Kiełbaski nadziewane serem i jalapeno

Kiełbaski nadziewane serem i jalapeno

Czas ogółem40 min
20 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania

Kiełbaski nadziewane serem i papryczkami jalapeno, zawinięte w chrupiący boczek i polane sosem teriyaki z miodem. Idealne połączenie pikantnych i słodkich smaków.

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
papryczki jalapeno
50 g
sera cheddar
4 
kiełbaski grillowe
100 g
wędzonego boczku, pokrojonego w plasterki

Musztarda teriyaki:

4 łyżki
musztardy
1 łyżeczka
startego imbiru
 ½ łyżeczka
miodu
1 łyżka
prażonego sezamu
Wartości odżywcze (na porcję)4254 kJ / 1017 kcal
76 gTłuszcz
43 gBiałko
33 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

2  papryczki jalapeno – 50 g sera cheddar – 4  kiełbaski grillowe – 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w plasterki

Papryczkę jalapeno pokrój w długie paski, a ser w słupki. Kiełbaski przekrój wzdłuż, nie przecinając ich do końca. Napełnij kiełbaski jalapeno i serem, a następnie ciasno owiń boczkiem.

Krok 2

4 łyżki musztardy – 2 łyżki Sos Teriyaki BBQ z miodem Kikkoman ½ łyżeczka miodu – 1 łyżeczka startego imbiru – 1 łyżka prażonego sezamu – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman

W misce wymieszaj musztardę z Sosem Teriyaki z miodem Kikkoman, miodem, imbirem, sezamem i Olejem sezamowym Kikkoman.

Krok 3

4 łyżki Sos Teriyaki BBQ z miodem Kikkoman

Posmaruj kiełbaski Sosem Teriyaki z miodem Kikkoman, a następnie smaż z każdej strony na gorącym grillu, aż boczek i kiełbaski zbrązowieją. Podawaj z musztardą teriyaki.

Wskazówka

ID przepisu: 1443

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

2 papryczki jalapeno – 50 g sera cheddar – 4 kiełbaski grillowe – 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w plasterki

Papryczkę jalapeno pokrój w długie paski, a ser w słupki. Kiełbaski przekrój wzdłuż, nie przecinając ich do końca. Napełnij kiełbaski jalapeno i serem, a następnie ciasno owiń boczkiem.

4 łyżki musztardy – 2 łyżki Sos Teriyaki BBQ z miodem Kikkoman ½ łyżeczka miodu – 1 łyżeczka startego imbiru – 1 łyżka prażonego sezamu – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman

W misce wymieszaj musztardę z Sosem Teriyaki z miodem Kikkoman, miodem, imbirem, sezamem i Olejem sezamowym Kikkoman.

4 łyżki Sos Teriyaki BBQ z miodem Kikkoman

Posmaruj kiełbaski Sosem Teriyaki z miodem Kikkoman, a następnie smaż z każdej strony na gorącym grillu, aż boczek i kiełbaski zbrązowieją. Podawaj z musztardą teriyaki.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.