

Kiełbaski nadziewane serem i jalapeno
Kiełbaski nadziewane serem i papryczkami jalapeno, zawinięte w chrupiący boczek i polane sosem teriyaki z miodem. Idealne połączenie pikantnych i słodkich smaków.
Przygotowanie
Krok 1

2 papryczki jalapeno – 50 g sera cheddar – 4 kiełbaski grillowe – 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w plasterki
Papryczkę jalapeno pokrój w długie paski, a ser w słupki. Kiełbaski przekrój wzdłuż, nie przecinając ich do końca. Napełnij kiełbaski jalapeno i serem, a następnie ciasno owiń boczkiem.
Krok 2

4 łyżki musztardy – 2 łyżki Sos Teriyaki BBQ z miodem Kikkoman – ½ łyżeczka miodu – 1 łyżeczka startego imbiru – 1 łyżka prażonego sezamu – 1 łyżeczka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman
W misce wymieszaj musztardę z Sosem Teriyaki z miodem Kikkoman, miodem, imbirem, sezamem i Olejem sezamowym Kikkoman.
Krok 3

4 łyżki Sos Teriyaki BBQ z miodem Kikkoman
Posmaruj kiełbaski Sosem Teriyaki z miodem Kikkoman, a następnie smaż z każdej strony na gorącym grillu, aż boczek i kiełbaski zbrązowieją. Podawaj z musztardą teriyaki.
Wskazówka
ID przepisu: 1443
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej