Szaszłyki z halloumi na ziołowym ryżu
Szaszłyki z halloumi na ziołowym ryżu

Szaszłyki z halloumi na ziołowym ryżu

Czas ogółem20 min
10 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania

Hallo? Czy to szaszłyki z grillowanym halloumi, zieloną papryką i ogórkiem? A jak! I to serwowane na pierzynce z ziołowego ryżu, awokado i szpinaku. Proste, pyszne i pożywne!

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
150 g
ugotowanego ryżu basmati
1 łyżka
posiekanego tymianku
1 łyżka
posiekanego oregano
200 g
halloumi
1 łyżka
oliwy
1 
zielona papryka
1 
długi ogórek
1 
awokado
20 g
szpinaku
Wartości odżywcze (na porcję)1338 kJ / 620 kcal
41,3 gTłuszcz
28,4 gBiałko
31 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

150 g ugotowanego ryżu basmati – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżka posiekanego tymianku – 1 łyżka posiekanego oregano – 200 g halloumi – 1 łyżka oliwy

Ugotowany ryż wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i ziołami. Przełóż do pudełka na lunch. Halloumi pokrój w kostkę i podsmaż na patelni grillowej. 

Krok 2

1  zielona papryka – 1  długi ogórek – 1  awokado – 20 g szpinaku

Paprykę pokrój w dużą kostkę, a ogórka w plasterki. Nabij na patyczki do szaszłyków razem z halloumi. Podawaj z ryżem, szpinakiem i plasterkami awokado.

ID przepisu: 1305

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

150 g ugotowanego ryżu basmati – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżka posiekanego tymianku – 1 łyżka posiekanego oregano – 200 g halloumi – 1 łyżka oliwy

Ugotowany ryż wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i ziołami. Przełóż do pudełka na lunch. Halloumi pokrój w kostkę i podsmaż na patelni grillowej. 

1 zielona papryka – 1 długi ogórek – 1 awokado – 20 g szpinaku

Paprykę pokrój w dużą kostkę, a ogórka w plasterki. Nabij na patyczki do szaszłyków razem z halloumi. Podawaj z ryżem, szpinakiem i plasterkami awokado.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.