Szaszłyki z halloumi na ziołowym ryżu
Hallo? Czy to szaszłyki z grillowanym halloumi, zieloną papryką i ogórkiem? A jak! I to serwowane na pierzynce z ziołowego ryżu, awokado i szpinaku. Proste, pyszne i pożywne!
Przygotowanie
Krok 1
150 g ugotowanego ryżu basmati – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżka posiekanego tymianku – 1 łyżka posiekanego oregano – 200 g halloumi – 1 łyżka oliwy
Ugotowany ryż wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i ziołami. Przełóż do pudełka na lunch. Halloumi pokrój w kostkę i podsmaż na patelni grillowej.
Krok 2
1 zielona papryka – 1 długi ogórek – 1 awokado – 20 g szpinaku
Paprykę pokrój w dużą kostkę, a ogórka w plasterki. Nabij na patyczki do szaszłyków razem z halloumi. Podawaj z ryżem, szpinakiem i plasterkami awokado.
ID przepisu: 1305
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej