Zupa rybna z krewetkami i dorszem
Pyszna, gęsta i kremowa zupa pomidorowa, w której pływają kawałki delikatnego dorsza i soczyste krewetki. To pełen aromatu posiłek, który rozgrzewa i krzepi.
Przygotowanie
Krok 1
1 łyżka masła – 3 ząbki czosnku – ¼ Żółtej papryki – ½ papryczki chili
Obierz i posiekaj czosnek. Paprykę i papryczkę chili pokrój w drobną kostkę. Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu. Dodaj warzywa i smaż przez 1 minutę.
Krok 2
500 g passaty pomidorowej – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 l bulionu warzywnego
Podgrzej bulion, aż będzie gorący. Dodaj passatę i Sos sojowy Kikkoman oraz gorący bulion do garnka. Gotuj przez 10 minut.
Krok 3
200 g krewetek – 300 g filetu z dorsza – ½ limonki – 100 ml mleczka kokosowego – 1 pęczek pietruszki lub kolendry
Posiekaj pietruszkę lub kolendrę. Krewetki oczyść i usuń ogonki. Dorsza pokrój w grubą kostkę. Do zupy dodaj dorsza, a po 5 minutach krewetki. Gotuj przez kolejne 5 minut. Dopraw sokiem z limonki i mleczkiem kokosowym. Podawaj z siekaną pietruszką lub kolendrą.
ID przepisu: 1301
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej