Zupa rybna z krewetkami i dorszem
Zupa rybna z krewetkami i dorszem

Zupa rybna z krewetkami i dorszem

Czas ogółem30 min
10 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania

Pyszna, gęsta i kremowa zupa pomidorowa, w której pływają kawałki delikatnego dorsza i soczyste krewetki. To pełen aromatu posiłek, który rozgrzewa i krzepi.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
1 łyżka
masła
3 
ząbki czosnku
 ¼ 
Żółtej papryki
 ½ 
papryczki chili
500 g
passaty pomidorowej
1 l
bulionu warzywnego
200 g
krewetek
300 g
filetu z dorsza
 ½ 
limonki
100 ml
mleczka kokosowego
1 pęczek
pietruszki lub kolendry
Wartości odżywcze (na porcję)1888 kJ / 451 kcal
21 gTłuszcz
56 gBiałko
18 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1 łyżka masła – 3  ząbki czosnku –  ¼  Żółtej papryki –  ½  papryczki chili

Obierz i posiekaj czosnek. Paprykę i papryczkę chili pokrój w drobną kostkę. Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu. Dodaj warzywa i smaż przez 1 minutę.

Krok 2

500 g passaty pomidorowej – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 l bulionu warzywnego

Podgrzej bulion, aż będzie gorący. Dodaj passatę i Sos sojowy Kikkoman oraz gorący bulion do garnka. Gotuj przez 10 minut.

Krok 3

200 g krewetek – 300 g filetu z dorsza –  ½  limonki – 100 ml mleczka kokosowego – 1 pęczek pietruszki lub kolendry

Posiekaj pietruszkę lub kolendrę. Krewetki oczyść i usuń ogonki. Dorsza pokrój w grubą kostkę. Do zupy dodaj dorsza, a po 5 minutach krewetki. Gotuj przez kolejne 5 minut. Dopraw sokiem z limonki i mleczkiem kokosowym. Podawaj z siekaną pietruszką lub kolendrą.

ID przepisu: 1301

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 łyżka masła – 3 ząbki czosnku – ¼ Żółtej papryki – ½ papryczki chili

Obierz i posiekaj czosnek. Paprykę i papryczkę chili pokrój w drobną kostkę. Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu. Dodaj warzywa i smaż przez 1 minutę.

500 g passaty pomidorowej – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 l bulionu warzywnego

Podgrzej bulion, aż będzie gorący. Dodaj passatę i Sos sojowy Kikkoman oraz gorący bulion do garnka. Gotuj przez 10 minut.

200 g krewetek – 300 g filetu z dorsza – ½ limonki – 100 ml mleczka kokosowego – 1 pęczek pietruszki lub kolendry

Posiekaj pietruszkę lub kolendrę. Krewetki oczyść i usuń ogonki. Dorsza pokrój w grubą kostkę. Do zupy dodaj dorsza, a po 5 minutach krewetki. Gotuj przez kolejne 5 minut. Dopraw sokiem z limonki i mleczkiem kokosowym. Podawaj z siekaną pietruszką lub kolendrą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.