

Zapiekana kapusta katsu w glazurze sojowej
Harmonijne połączenie mielonej wołowiny i chrupiącej kapusty zwieńczone kruchą warstwą serowego panko. Rozkoszuj się bogactwem smaków tej pikantnej kruszonki sojowo-kapuścianej. Jedzenie na pocieszenie, które naprawdę działa!
Składniki
Klopsiki:
Panierka:
Sos:
Przygotowanie
Krok 1

250 g mielonej wołowiny – 250 g kapusty pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm – ½ cebuli pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm – 6 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu – 2 jajka – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżeczka pieprzu
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż mięso i warzywa dobrze się połączą. Przełóż do naczynia żaroodpornego (ok. 18 x 10 cm).
Krok 2

90 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu – 2 łyżki proszku parmezanowego – 2 łyżki oliwy z oliwek
Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego na wierzch mieszanki z kroku 1. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.
Krok 3

3 łyżki czerwonego wina – 3 łyżki keczupu – 2 łyżki sosu Worcestershire – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka cukru
W międzyczasie przygotuj sos. Umieść składniki w małym rondelku i gotuj przez 5 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Danie podawaj z sosem.
ID przepisu: 1378
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej