Zapiekana kapusta katsu w glazurze sojowej
Zapiekana kapusta katsu w glazurze sojowej

Zapiekana kapusta katsu w glazurze sojowej

5 2 Oceny
Czas ogółem30 min
10 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania

Harmonijne połączenie mielonej wołowiny i chrupiącej kapusty zwieńczone kruchą warstwą serowego panko. Rozkoszuj się bogactwem smaków tej pikantnej kruszonki sojowo-kapuścianej. Jedzenie na pocieszenie, które naprawdę działa!

Składniki

2 porcj(e/i)

Klopsiki:

250 g
mielonej wołowiny
250 g
kapusty pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm
 ½ 
cebuli pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm
2 
jajka
1 łyżeczka
pieprzu

Panierka:

2 łyżki
proszku parmezanowego
2 łyżki
oliwy z oliwek

Sos:

3 łyżki
czerwonego wina
3 łyżki
keczupu
2 łyżki
sosu Worcestershire
1 łyżka
cukru
Wartości odżywcze (na porcję)2133.84 kJ / 510 kcal
33 gTłuszcz
21 gBiałko
32 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

250 g mielonej wołowiny – 250 g kapusty pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm –  ½  cebuli pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm – 6 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu2  jajka – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka pieprzu

Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż mięso i warzywa dobrze się połączą. Przełóż do naczynia żaroodpornego (ok. 18 x 10 cm).

Krok 2

90 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu2 łyżki proszku parmezanowego – 2 łyżki oliwy z oliwek

Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego na wierzch mieszanki z kroku 1. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.

Krok 3

3 łyżki czerwonego wina – 3 łyżki keczupu – 2 łyżki sosu Worcestershire – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka cukru

W międzyczasie przygotuj sos. Umieść składniki w małym rondelku i gotuj przez 5 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Danie podawaj z sosem.

ID przepisu: 1378

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

250 g mielonej wołowiny – 250 g kapusty pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm – ½ cebuli pokrojonej w kostkę 1 x 1 cm – 6 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu2 jajka – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka pieprzu

Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż mięso i warzywa dobrze się połączą. Przełóż do naczynia żaroodpornego (ok. 18 x 10 cm).

90 g Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu2 łyżki proszku parmezanowego – 2 łyżki oliwy z oliwek

Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego na wierzch mieszanki z kroku 1. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.

3 łyżki czerwonego wina – 3 łyżki keczupu – 2 łyżki sosu Worcestershire – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka cukru

W międzyczasie przygotuj sos. Umieść składniki w małym rondelku i gotuj przez 5 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Danie podawaj z sosem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.