

Bataty faszerowane tofu w sosie teriyaki z warzywami
Przygotowanie
Krok 1
Bataty przeciąć wzdłuż na pół. Każdą część ponacinać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec do miękkości (ok. 30-45 minut).
Krok 2
Tofu pokroić w kostkę, przełożyć do szklanej miski i dodać marynatę teriyaki. Wstawić do lodówki na min. 20 minut.
Krok 3
W międzyczasie większe pieczarki pokroić w kostkę, mniejsze – na połówki i podsmażyć na maśle do zarumienienia. Doprawić solą.
Krok 4
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.
Krok 5
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej zamarynowane tofu.
Krok 6
Z upieczonych batatów wydrążyć środek, dodać go na patelnię z tofu i wymieszać. Dodać liście szpinaku, pieczarki i smażyć razem kilka minut.
Krok 7
Wcześniej wydrążone bataty nadziać farszem i udekorować pomidorkami koktajlowymi.
ID przepisu: 983
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej